"Kendi adaylarımızla seçime girme taraftarıyız"

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ'da 2018 yılında yapılan eğitim, sağlık, tarım ve sanayi çalışmalarını değerlendirdi. Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler önce

GÜNDEM 2.01.2019 15:29:00 0

Parti binasında düzenlenen basın toplantısına İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ve Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı ile parti üyeleri katıldı.

 

“TARIM TOPRAKLARI YOK EDİLİYOR”

 

Tekirdağ’daki eğitim, sağlık, tarım ve sanayi çalışmaları ile ilgili değerlendirme yapan Milletvekili Kaplan, Tekirdağ’ın Türkiye’nin tarım ve hayvancılık alanında en önemli illerinden biri olduğunu ifade etti. Trakya’daki en büyük problemin bu kadar değerli olan tarım topraklarının yok edilmesi olduğunu kaydeden Kaplan “Trakya’daki tarım alanlarının yüzde 82’si tarımsal faaliyetlerde kullanılabilir durumdayken bu alanları adeta talan ediliyor. Tarım sektöründe toplam işlenen alan 2002 yılında 23,9 milyon hektardan 2017 yılında 20 milyon hektara toplam 3,9 milyon hektar küçüldü” dedi.

 

“YATIRIM AÇIĞI ORTAYA ÇIKIYOR”

 

Çiftçilerin tarımdaki girdiler nedeniyle zor günler geçirdiğini söyleyen Kaplan, mazot ve gübre fiyatlarının çiftçinin belini büktüğünü kaydetti. Tekirdağ´da yaklaşık olarak bin 540 sanayi kuruluşu 13 organize sanayi bölgesine, bir de Avrupa Serbest Bölgesi’nin bulunduğunu kaydeden Milletvekili Enez Kaplan, “Sanayi alanındaki gelişme bakımından Marmara Bölgesinde 4, Türkiye genelinde ise 10´uncu sıradayız. Buna rağmen;2014 yılında bizim merkezi hükümetten aldığımız yatırım 154 milyon TL olup Türkiye’de 32. sıradaymışız. 2017 yılına geldiğimiz zaman 182 milyon la 41. Sıradayız.2018 yılında da durum farklı değil. Buna rağmen vergi ödemede hiçbir zaman ilk 10’un altına düşmemişiz. Vergi vermede 8. sırada olup yatırımda 40’lı sıralarda olunca; eğitimde, sağlıkta daha birçok alanda yatırım açığı ortaya çıkıyor” dedi.

 

81 İL ARASINDA 45’İNCİ SIRADA

 

Tekirdağ’ın alması gereken yatırımları yeterince alamadığını kaydeden Kaplan “Hükümet Tekirdağ’ı adeta cezalandırıyor” değerlendirmesini yaptı. 2012’de arsası İl Özel İdaresi tarafında alınıp hastane yapılması için sağlık bakanlığına devredilen arsaya şehir hastanesinin temelinin ancak 6 yıl sonra 2018’de atılabildiğini kaydeden Kaplan “Yap işlet devret mantığıyla yaptırılan şehir hastanesinin diğer çalışmalarda olduğu gibi devletimizi zarara uğratacağından kaygı duymaktayız” dedi. 2018’de yapılan merkez sınav sonuçları incelendiğinde; Tekirdağ’ın 81 il arasında 45. sırada yer aldığını dile getiren Kaplan “Tüm bu başarısızlığın en temel sebebi başta okul yöneticilerine bizden olsun anlayışıyla getirilen ehliyetsiz ve liyakatsiz kişilerdedir. Her 20 öğrenciye bir derslik düşünüldüğünde her yıl 300 civarında yeni dersliğe ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

 

“İLÇE İSTİYORUZ”

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, ittifak ile ilgili de değerlendirme yaparak “Büyükşehirde ittifak genel başkanlar nezdinde yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir’de CHP’li adayı destekleyeceğiz. İlçeler bazında görüşmeler hala devam ediyor. Biz her ilçenin kendi bazından girmesi taraftarıyız. CHP bize ilçe verme taraftarı değil. Bizden kayıtsız destek istiyorlar. Biz kayıtsız destek vermeyiz. Genel merkezler görüşüyor. Çıkacak sonuca göre hareket edeceğiz. İl Başkanımız genel merkeze rapor sundu. Bize ilçe verilmezse biz kendi başımıza seçime gireriz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU