Fasulye yüklü TIR'da 1.5 ton esrar ele geçirildi

İpsala Sınır Kapısı'nda Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan büyük uyuşturucu operasyonunda soya fasulyesi yüklü TIR'da 1.5 ton esrar ele geçirilirken, olayla ilg

GÜNDEM 28.12.2018 13:17:00 0
Fasulye yüklü TIR

İpsala Sınır Kapısı’nda bir TIR’da 1.5 ton esrar ele geçirildi. Soya fasulyesi yüklü, aynı firmaya ait iki TIR, Türkiye'ye giriş yapmak üzere art arda İpsala Sınır Kapısı'na geldi. İlk TIR'ın işlemlerinin tamamlanmasının ardından sürücüsü Arnavut uyruklu olan ikinci TIR, Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbarat ve saha çalışmaları sonucu x-ray taramasına sevk edildi.

 

FASULYELERİN İÇERİSİNE GİZLENMİŞ

 

Kontrolde şüpheli yoğunluk farkları görülmesi üzerine TIR'da fiziki arama yapıldı. Narkotik dedektör köpeğinin de kullanıldığı detaylı aramada, soya fasulyesi çuvallarının arasına gizlenmiş, yasal yükle aynı fiziki özelliklere sahip, her biri 10 kilogramlık 152 çuval içerisinde toplam 1 ton 524 kilogram esrar ele geçirildi.

 

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Esrara el konulurken, Ticaret Bakanlığı'nca gümrüklerde tek seferde ele geçirilen en yüksek uyuşturucu olduğu ifade edildi. Savcılık talimatı ile uyuşturucu kaçakçılığını gerçekleştiren şebekenin İstanbul ve yurt dışındaki diğer bağlantılarının tespit edilmesi amacıyla kontrollü teslimat kararı alınırken, soruşturma Ticaret Bakanlığı Komuta Kontrol Merkezi'nden de takip edildi. Olayla ilgili TIR şoförü ve şebekenin İstanbul'daki elemanları da dahil toplam 3 kişi gözaltına alındı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ