"Duende" müzik resitali yoğun ilgi gördü

Çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, yakın zamanda düzenlediği "Viyolonsel&Gitar Duo" konserinin ardından "Duende" isimli, anlatımlı modern müzik resita

GÜNDEM 27.12.2018 09:57:00 0
"Duende" müzik resitali yoğun ilgi gördü

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda dinleyicilerle buluşan "Duende" isimli, anlatımlı modern müzik resitalinde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı lisans bölümü son sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Turan ve Müzik Teori Eğitmeni Nilgün İşcan'ın başarılı sahne performansı dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Katılımın yoğun olduğu ve dinleyicilerden büyük alkış alan konserde, Iannis Xenakis, Morton Feldman, Arvo Part, L. A. Prigozhin, Karlheinz Stockhausen, Pierre Boulez gibi önemli modern klasik müzik bestecilerinin çeşitli eserlerinin yanı sıra Mehmet Fatih Turan’ın modern stilde bestelediği eserlerin icrasına yer verildi.

 

"DUENDE"

 

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Nilgün İşcan, Goethe’nin "Herkesin hissettiği, ama hiçbir düşünürün açıklamasını yapamadığı gizli bir güç" olarak tanımladığı ve İspanyolca bir kelime olan "Duende" kavramından yola çıkılarak hazırlanan resitalde, icra edilen eserlerin verdiği etkiyi destekleyici nitelikteki Francis Bacon resimlerini ekrana yansıtarak, görsel bir şölen de sundu. Edirne’yi tanıtmayı ve bir sanat şehri haline getirmeyi amaçlayan Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sanatçıları, herkesin kendi Duende'sini bulmasını hedeflediklerini ve bu kapsamda 2016 yılından bu yana çalıştıklarını ifade etti.

 

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM ETTİ

 

"Duende" isimli, anlatımlı modern müzik resitali L. A. Prigozhin, A. Part, K. Stockhausen, P. Vasks ve M. F. Turan’ın piyano eserlerinin bulunduğu ve iki Türkiye bir dünya prömiyerine sahne oldu. Resitalin sonunda Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tuzcu tarafından sanatçılara teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Haber / Özge MERİÇ