Ambalaj atıkları geri kazanılıyor

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen "Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması ve Geri Kazanım Eğitimleri" başladı.

GÜNDEM 26.12.2018 16:39:00 0
Ambalaj atıkları geri kazanılıyor

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz döneminde mevcut 10 okulda planladığı eğitimler Vehbi Günaştı İlkokulu ve Trakya Koleji’nde başladı. Sosyal sorumluluk ve çevre bilinci kazandırmak ve çevre bilincini aşılamak için çalışmalarını sürdüren Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, "Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması ve Geri Kazanım" eğitimlerini Özel İdare İlkokulu, Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu, Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Kolleji, Fevzi Çakmak İlkokulu, Çizgi Koleji, Alipaşa İlkokulu, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu ve Ünilever İş İlkokulu’nda devam edecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gerekli hukuki ve teknik düzenlemeler yapılarak ilgili Avrupa Birliği Direktifi (94/62/EC) ile uyumlu olacak şekilde ilk olarak 2004 yılında, sonrasında ihtiyaçlar dâhilinde belirli aralıklarla yenilenerek yürürlükteki son hâli 27.12.2017 tarih ve 30283 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği 01.01.2018 tarihi itibari ile yürürlüğe konulmuştu.

 

ÇEVRE KİRLİLİĞİ ÖNLENİYOR

 

Doğaya zararlı olan atıkların ayrı toplanmasıyla çevre kirliliğinin önlendiğini dile getiren Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci "Eğitimlerde doğaya zararlı olan atıkların ayrı toplanması sonucunda hem çevre kirliliğinin önlendiği hem de doğal kaynakların korunduğu, böylece ülke ekonomisine de katkı sağlandığı öğrencilere aktarılıyor. Eğitimlerde öğrencilerin ve öğretmenlerin geri dönüşüme olan ilgileri gözlemleniyor. Yapılan eğitimler sonucunda ambalaj atıklarının çöpe veya doğaya gelişigüzel atılmaması, okullarımızda işyerlerimizde ayrı toplanması ve geri kazanım noktalarına bırakılması gerekliliği vurgulanıyor" dedi.

 

2 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

 

Ambalaj Atıkları Yönetim Planında mevcut firmaların çevre mühendisleri ve belediye personelinin katıldığı eğitim seminerleri sonucunda 2 bin öğrenciye ulaşılarak çevre bilincinin erken yaşlarda oluşması ve öğrenciler aracılığıyla ailelerinin bilgilenmesi, böylece çevrenin korunması ve geri dönüşüme ilginin arttırılması hedeflendiği belirtildi.

 

Haber / Seda AKYOL