"Bu tekerlek bu tümsekte kalmayacak"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, düzenlenen Oda/Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri'nde, meclis üyeleri ile bir araya geldi.

GÜNDEM 25.12.2018 12:21:00 0
"Bu tekerlek bu tümsekte kalmayacak"

Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri'ne; Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Meclis Üyeleri İsmail Keleş, Hüseyin Cinoğlu, Ayhan Gevrek, Cahit Mercan, Murat Dinç ve Cengiz Engin, Genel Sekreter Erdem Başak ile KOSGEB Temsilcisi Kadir Can Tunç katıldı.

 

YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

2013 yılında yapılan oda ve borsa seçimlerinden sonra Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerlerini yapmaya karar verdiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, seminerlerde TOBB ve oda/borsaların ne iş yaptığını anlattıklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu meclis üyelerinden beklentisinin, insanların derdini dinleyerek, oda ve borsa başkanlarına iletmeleri olduğunu bildirdi. Oda ve borsalardan gelen sorun ve talepleri değerlendirdiklerini ve bunları hükümete ileterek çözüm aradıklarını belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, son dönemde yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Hisarcıklıoğlu, Bankalar Birliği ile de reel sektör ve finans sektörü olarak bölgesel toplantılar düzenlediklerini söyledi.

 

YAPTIĞINIZ İŞİN REKLAMINI YAPIN

 

Ağustos ayından bu yana ortaya konan talepler neticesinde; kısa çalışma ödeneği, SGK prim borçları, tasfiye ve devir sözleşmeleri, kredilerin yeniden yapılandırılması, teknik iflas sorunu, lisanslı depoculuktaki destekler gibi konuları anlatan M. Rifat Hisarcıklıoğlu, vergi indirimleri, KOBİ kredileri ve Eximbank kredileri gibi alanlarda hayata geçirilen çalışmaları paylaştı. Hisarcıklıoğlu, meclis üyelerinden, TOBB ve oda/borsalar tarafından yapılan çalışmaların üyelere duyurulması konusunda destek isteyerek, "Yaptığınız işin reklamını yapın. Üyelere tek tek anlatın” dedi. Geleceğe dair umutlu olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Tüccar umutlu olur. Karamsar düşünmez. Sizler bir de bulunduğunuz ilde kanaat önderisiniz. Kanaat önderleri umut verecek. Son 25 yılda tüm yaşanan sorunlardan başarıyla çıktık. Bunu da atlatacağız. Bu tekerlek bu tümsekte kalmayacak” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ