Kedi ve köpekler bu kış üşümeyecek

Çerkezköy Belediyesi, Uğur Okulları işbirliği ile kedi ve köpekler için ilçenin değişik noktalarına 19 adet kulübe koydu.

GÜNDEM 24.12.2018 15:02:00 0
Kedi ve köpekler bu kış üşümeyecek

Olumsuz hava şartlarında sokaktaki kedi ve köpeklerin aç ve susuz kalmaması için Çerkezköy Belediyesi tarafından tasarlanan 10 kulübe ve Uğur Okulları tarafından hazırlanan 9 kulübe ilçenin değişik noktalarına konuldu. Soğuk kış günlerinde kedi ve köpeklerin sıcak bir ortamda kalmaları ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “İlk etapta 19 noktaya kulübeler koyduk. İhtiyaç olması halinde bazı farklı noktalara da kulübeler konulacak. Hem yuva ihtiyacını hem de beslenme ihtiyacını karşılayacağız” dedi.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN DA SAHİP ÇIKMALARINI BEKLİYORUZ”

 

Değişik noktalara konulan 19 tane kedi ve köpek kulübesinde 15 tanesinin hizmet verdiğini kaydeden yetkililer “Diğerleri maalesef bazı kişiler tarafından zarar gördü. Bazı kedi ve köpek kulübelerimiz söküldü. Vatandaşlarımızın, soğuk kış günlerinde kedi ve köpeklerin sıcak bir ortamda kalmaları ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu projeye destek vermelerini ve kulübelere sahip çıkmalarını bekliyoruz” dedi. Periyodik olarak kulübeleri kontrol ettiklerini ve yem takviyesi yaptıklarını belirten yetkililer, önümüzdeki günlerde kulübelerinin yanına su kaplarının da konulacağını dile getirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU