Arazi ve Su Kaynakları kapsamında eğitim düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, 'Trakya Bölgesi Arazi ve Su Kaynakları, Tarımsal Üretim Potansiyeli ve Aşırı Hava Olaylarının Mevcut Durumu' konulu eğitim programı düzenlendi.

GÜNDEM 24.12.2018 14:41:00 0
Arazi ve Su Kaynakları kapsamında eğitim düzenlendi

"Trakya Bölgesi'nde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı Projesi" kapsamında Süleymanpaşa Ramada Otel'de düzenlenen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Selçuk Albut, Prof. Dr. Fatih Konukçu, Dr. Bahadır Altürk ve Trakya İklim Değişikliği İzleme ve Adaptasyon Platformu üyeleri katıldı.

 

PROJENİN DETAYLARINI ANLATTI

 

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından desteklenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yararlanıcısı olduğu "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitesinin Geliştirilmesi Hibe Programı" kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin proje sahipliği ile eğitim programı düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan projede elde edilen verilerin yaygınlaştırılmasının öneminden bahsetti. Aslan, "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Trakya Bölgesi'ndeki iklim değişikliği konusuna büyük önem veriyoruz. Bu konudaki en büyük destekçimiz de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'tır" dedi. Ardından Prof. Dr. Fatih Konukçu ise katılımcılarla proje ve eğitim programının detaylarını paylaştı.

 

KATILIM SERTİFİKASI TAKDİM EDİLDİ

 

Açılış konuşmalarının ardından Trakya Bölgesi Arazi Kullanımı, Arazi Örtüsü Mevcut Durumu ve Değişimler, Trakya Bölgesi Su Kaynakları, Trakya Bölgesi Su Kaynakları Kalitesi, Trakya Bölgesi Ekstrem İklim Olayları konularında sunum yapıldı. Proje Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Albut tarafından yönetilen "Değerlendirme Bölümü"nde Eğiticiler ise platform üyelerinden gelen soru, eleştiri ve katkılar analiz edildi.  Eğitim Programı sonunda "Trakya İklim Değişikliğini İzleme ve Adaptasyon Platformu" üyelerine Katılım Sertifikası takdim edildi.

 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

 

Proje kapsamında, 10 Ocak 2019'da düzenlenecek 2. eğitim programında, Trakya bölgesi iklim değişikliği modelleme sonuçları, iklim değişikliğinin arazi ve su kaynakları, tarımsal üretim potansiyeli ve aşırı hava olaylarına etkisi ele alınacak. 24 Ocak 2019'da düzenlenecek olan 3. eğitim programında ise "Trakya'da iklim değişikliğinin etkileri en aza indirmek için alınabilecek önlemler ve adaptasyon stratejileri" konuları ele alınacak.

 

Haber / Özge MERİÇ