KÜSİ Strateji Eylem Planı Toplantısı düzenlendi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinatörlüğünde üniversiteler, iş dünyası, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan ve uygulamaya konulan, "Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi

GÜNDEM 23.12.2018 14:39:00 0
KÜSİ Strateji Eylem Planı Toplantısı düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, öğretim üyeleri, OSB temsilcileri, ilgili kurum ile kuruluşlardan yetkililer, uzmanlar ve sanayiciler katıldı.

 

PAYDAŞLAR ARASINDAKİ ORTAK PROJELERİ ARTTIRMAK

 

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi Eylem Planı Toplantısı'nda, KÜSİ Stratejisi Eylem Planı’nı vizyonunun Kamu- Üniversite- Sanayi İşbirliği’ni en üst düzeyde uygulayarak ülkemizi ileri teknoloji üssü haline getirmek olduğu belirtilerek Namık Kemal Üniversitesi'nde Kamu- Üniversite- Sanayi İşbirliğinde paydaşlar arasındaki ortak projeleri arttırmak, ulusal ekosistemde bu işbirliğini geliştirmek, sanayiyi rekabet gücü ve katma değeri yüksek ürünler üretebilen ileri teknoloji ağırlıklı sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmanın amaçlandığı kaydedildi.

 

İZLENECEK YOL HARİTASI BELİRLENDİ

 

KÜSİ Toplantısı'nda Üniversitelerin ve kamu otoritelerinin, endüstri ihtiyaçlı odaklı ve sanayiyi de sürece katarak yeni kariyer programları geliştirmesinin yanı sıra üniversiteler ve şemsiye kuruluşlarınca iş birliği amaçlı farkındalık oluşturma ve kapasite geliştirme çabalarının giderek yaygınlaşması gerektiğine vurgu yapıldı. Toplantı, 2018 Yılı 1. Toplantısında alınan kararların gerçekleştirilmesi durumu değerlendirilerek önümüzdeki döneme ilişkin izlenecek yol haritası belirlenmesi ile son buldu.

 

Haber / Yakup KARATEPE