Obezitenin önlenmesine dikkat çektiler

Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı işbirliği ile Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda uluslararası öğrenciler

GÜNDEM 20.12.2018 16:10:00 0
Obezitenin önlenmesine dikkat çektiler

Öğrenciler arasında spor faaliyetleri ile kaynaşma ortamı sağlayarak günümüzün risk faktörleri olan obezite ve tansiyon gibi hastalıkların gelişmesini sportif faaliyetlerle kökünden engellemeye erken bir adım atarak, buna benzer diğer sağlık risk faktörlerini azaltmayı amaçlayan programa uluslararası öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Düzenlenen seminerle, Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin eğitim, sosyal sportif çalışmalarla gençleri kardeşlik hoşgörüsüne teşvik etmek, dostluk bağlarını güçlendirmek, sağlıklı bir yaşam kazandırılması adına spor faaliyetlerini desteklemek, bu sayede spor yapma ve hareketli yaşam kültürünü tanıtarak obezite hastalıklarını yok etmek amaçlandı.

 

SAĞLIKLI BESLENME ANLATILDI

 

Seminerin açılış konuşmasını Uluslararası Öğrenci Topluluğu adına yapan topluluk başkanı Erkan Molla'nın konuşmasının ardından Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Gör. Aysel Şahin Kaya "Sağlıklı Beslenme" konulu sunum yaptı. Namık Kemal Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Bozkır ise “Küresel Boyutta Obezitenin Önlenmesi” konusu üzerinde durarak bilgi ve tecrübelerini aktardı. Panel günün anısına katılımcılara çiçek takdiminin ardından sona erdi.

 

Haber / Seda AKYOL