Pehlivan: Ekonomi alev alma durumuna geldi

Gündeme ilişkin değerlendirmeler bulunan Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, ekonominin alev alma durumuna geldiğini belirterek "Üretmeyen ekonomi ayağa kalkamaz. Siyaseti bir 'şantiye alanı', kendil

GÜNDEM 20.12.2018 13:52:00 0
Pehlivan: Ekonomi alev alma durumuna geldi

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan yaptığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Ankara’da 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasıyla ilgili ‘bu kaza nasıl yaşanmış’ sorusunun halen açık bir şekilde cevaplanamadığını kaydederek “İlgili Bakan, konu ile alakalı ihmalleri araştırmak ve kamuoyunu aydınlatmak yerine ne yazık ki sadece demagoji yapıyor. Neymiş sinyalizasyon sistemi olmazsa olmaz bir sistem değilmiş!  Uzmanlar bu hatta sinyalizasyon olsaydı bu kazanın gerçekleşmeyeceğini açık bir şekilde ispat ediyorlar. Öyle görünüyor ki bu iktidarın zihniyeti 1453’te şahi toplarını çizen Fatih Sultan Mehmet’in yanında olsaydı. Fatih’e de aynı tavırla “Şahi planları çizmeye gerek yok” derdi. Çanakkale’de tabyalar kazdıran Sultan Abdülhamid’e, “Boğazı korumak için bu tabyalar ille de şart değil!” derdi. Gökbilimci Ali Kuşçu’ya, Uluğ Bey’e ve nice bilim insanına ihtiyaç duymaz, onların çalışmaları için de ille de şart değil, derdi” dedi.

 

“CİDDİ TEŞVİKLERİN YAPILMASI LAZIM”

 

Saadet Partisi olarak son 50 yıldır Güneydoğu’ya defalarca gittiklerini, son birkaç yıldır gitmedik şehir bırakmadıklarını kaydeden Pehlivan “Gittiğimiz her yerde sorun aynı, problem aynı, çözüm yolu aynı. Lakin ne yazık ki Güneydoğu Bölgemiz ile alakalı yapılması gerekenler bir türlü yapılmıyor. Bu bölgenin insanı kendi kaderine terk ediliyor. Bizim çözüm önerilerimiz net. Bölgeye sadece güvenlikçi politikalarla yaklaşmamalı, ekonomik ve sosyal politikalarla desteklemeliyiz. Kamu özel sektör işbirliği ile bölgeye yönelik Tarım ve hayvancılık alanında yatırımlar yapılmalıdır. Bölge için sanayi olmazsa olmaz sanayi alanında burada ciddi teşviklerin yapılması lazım” dedi.

 

“ÜRETMEYEN EKONOMİ AYAĞA KALKAMAZ”

 

Ekonomide yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Pehlivan, “Ülkemizin ekonomik durumu ortada, kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. İktidar kriz yok ekonomimiz sağlam,  yaşananlar sanal demeye devam etse de tablo ortada. TÜİK'in son açıkladığı verilere göre Ekim ayı sanayi üretimi geçen yıl Ekim ayına göre yüzde 5,7 azaldı. İşsizlik oranı ise Eylül ayında yüzde 11,4'e yükseldi (geçen yıl Eylül ayında bu rakam yüzde 10,6 idi.) Her hafta yeni bir veri açıklamak durumunda kalıyoruz. Ekonomimiz artık alarm verme seviyesini de aşarak alev alma durumuna geldi. Peki krize karşı önlem alması gereken iktidar ne yapıyor? Bir yandan dövize dayalı tahvil senetleri ile hazine borçlanırken diğer yandan 100 günlük kendilerinde bile herhangi bir heyecan uyandırmayan projeler açıklıyorlar. Sormak istiyorum; ardı ardına 100 günlük plan açıklayan iktidar neden 11. Kalkınma planını açıklamıyor? Peki gelelim projelere hep birlikte bakalım içinde ne var ne yok? ‘81 ile toplam 1.5 milyon metrekarelik millet bahçeleri kurulması, 41 km bisiklet yolu yapımı, Büyük Opera Salonu kurulması, bölünmüş yollar, Kanal İstanbul gibi tamamlanamayan projelerin tamamlanması’. Bu sayılanlar güzel birer hizmet olabilir ama asla bunlarla ekonomi ayağa kalkmaz. Üretmeyen ekonomi ayağa kalkamaz. Siyaseti bir 'şantiye alanı', kendilerini de 'müteahhit' olarak gören siyasilerden bu millet artık bıktı, usandı. Parayı toprağa gömmekten vazgeçmediğiniz sürece bu ekonomi içine girdiği çukurdan çıkamaz” dedi.

 

SEÇİM YATIRIMI OLARAK DEĞERLENDİRDİ

 

Hükümetin, son dönemde birçok kuruma işçi veya memur alımıyla ilgili ilanlar vermeye başladığını belirten Pehlivan, bunları seçim yatırımı olarak değerlendirerek “Yerel seçimler için bir yatırım olan bu iş ilanlarında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Adalet kısmının ayaklar altına alındığına şahit oluyoruz. Binlerce kişinin başvuru yaptığı kurumlarda, alınacak 20-30 kişinin, daha işe alım süreci başlamadan AK Parti teşkilatlarında belirlendiğini duyuyoruz. Milletin birliğini ve bütünlüğünü korumak sadece slogan atmakla olmaz. Milletin birliğini işte bu tavrınızla katlediyorsunuz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU