Atıklar üniversiteye Tıp Kitabı kazandırdı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Selin Can'ın girişimleriyle kurulan Trakya Üniversitesi Çevrecilik ve Geri Dönüşüm Topluluğu tarafından toplanan atık materyaller, ünive

GÜNDEM 20.12.2018 13:50:00 0
Atıklar üniversiteye Tıp Kitabı kazandırdı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Selin Can’ın girişimleriyle kurulan Trakya Üniversitesi Çevrecilik ve Geri Dönüşüm Topluluğu öğrencileri, "Artık temiz bir çevrede yaşamak istiyoruz" diyen öğrenciler, Edirne Belediyesi’nden destek istedi. Öğrencilerin bu talebi üzerine Trakya Üniversitesi Ratip Kazancigil Amfisi’ne geri dönüşüm kutuları yerleştirdi. Burada toplanan geri dönüşüm materyallerinin karşılığında öğrencilere tıp kitabı hediye edildi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu Edirne Belediyesi tarafından Ratip Kazancigil Amfisi’ne kütüphane kurulacağını belirtti.

 

"TERTEMİZ BİR ÇEVRE İSTİYORUZ"

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ile Muratlı Geri Dönüşüm Genel Müdürü Şevket Koç, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Selin Can’a kitapları takdim etti. Desteklerinde dolayı Edirne Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Selin Can, "Trakya Üniversitesi Çevrecilik ve Geri Dönüşüm Topluluğu’nu kurduk. Şuan 110’a yakın katılımcımız var.  Amacımız geri dönüşüm materyalleri ile kitaplıkların oluşturulması ve atıklarımızı geri kazandırmak. Biz artık tertemiz bir çevre istiyoruz. Edirne Belediyesi’nin destekleriyle bir çözüme ulaştık" sözlerine yer verdi.

 

ÇÖP ATILMAZ TOPLANIR

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Edirne Belediyesi olarak çevreci projeleri her zaman destekliyoruz. Arkadaşlarımız bize ulaştı.  Bizlerde üniversitedeki bu genç arkadaşlarımızın duyarlı projesi için onlara geri dönüşüm kutuları hediye ettik. Ratip Kazancigil Amfisi’ne yerleştirilen geri dönüşüm kutularıyla atıklar geri kazanıldı. Öğrencilerimiz bu atıkları doğaya tekrardan geri kazandırarak aynı zamanda da oldukça pahalı olan bu tıp kitaplarını da okullarına kazandırmış oldu. Ratip Kazancigil Amfisi’ne bir kütüphane kurarak, öğrencilerimizi bu konuda desteklemeye devam edeceğiz. Çöp atılmaz toplanır. Çöpü azaltarak dünyamızı koruyabiliriz" ifadelerini kullandı. Muratlı Geri Dönüşüm Genel Müdürü Şevket Koç’ta "Sıfır Atık Projesi’yle ilgili yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

Haber / Özge MERİÇ