'Yarını İnşa Et' projesi kapsamında eğitici eğitimi

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından "Yarını İnşa Et" projesi kapsamında atölye çalışmaları düzenlendi.

GÜNDEM 19.12.2018 16:12:00 0

Edirne Lisesi bilgisayar ve yabancı dil atölyesinde, il genelinde görevli ve projeye gönüllü katılan öğretmenlere yönelik düzenlenen elektronik ve programlama alanında  verilen uygulamalı eğitici eğitimleri 2 gün sürdü. Yarını İnşa Et projesi kapsamında verilen eğitimler Robotistan Elektronik´in ücretsiz Arduino kitleri ve eğitmenleri ile desteklendi. Atölye çalışmaları ardından öğretmenlere katılım belgesi verildi.

 

EN BAŞARILI PROJELER SEÇİLECEK

 

Eğitime katılan öğretmenlerin, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinden 4 veya 5 kişilik gönüllü bir takım oluşturarak; öğrenci takımları öğretmenlerinin rehberliğinde sağlık, çevre ve enerji, akıllı şehirler gibi konu başlıklarında, çevrelerinde gözlemlediği sorunlara çözüm üreten bir proje geliştireceği kaydedildi. Çalışmalarını tamamlayan takımlar projelerini TTGV tarafından hazırlanan formlara görsellerle birlikte işleyerek web sayfasına eklenmesi için TTGV’ye gönderece. En başarılı projeler bağımsız bir jüri tarafından seçilerek kamuoyuna açık bir etkinlikle ödüllendirilecektir.

 

Haber / Yakup KARATEPE