Çerkezköy'deki öğretmenlere Maker Eğitimi

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile organize edilen Maker Eğitimi, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldı. 8 gün süren eğiti

GÜNDEM 19.12.2018 15:50:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy’de görev yapan öğretmenlere yönelik Maker Eğitimi düzenlendi. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile organize edilen eğitime 30 öğretmen katılırken, eğitim 8 gün sürdü. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü başlayan eğitim, dün sona erdi.

 

EĞİTİM 8 GÜN SÜRDÜ

 

Eğitimin ilk gününde algoritma mantığı ele alınırken, scratch programı tanıtımı ve uygulamaları da yapıldı. Eğitimin ikinci gününde de Arduino tanıtımı yapılıp basit uygulamalar yapıldı. Eğitimin üçüncü gününde App Inventon programı hakkında teorik bilgi verilmesinin ardından program ile ilgili mobil uygulamalar yapıldı. Eğitim Stem ile ilgili bilgi verilmesiyle devam etti. Makey makey uygulamasının ardından TÜBİTAK projeleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın Robot Yarışları hakkında öğretmenlere bilgi verildi.

 

SARAY VE KAPAKLI’DAKİ ÖĞRETMENLERE DE EĞİTİM VERİLECEK

 

Eğitimin 6’ncı gününde de ‘Tinkercad ile modelleme, dilimleme işlemi, baskıya hazırlama işlemi, 3D modellemenin kullanım alanları’ konuları anlatıldı. Eğitimin bir sonraki gününde teknobot robotu tanıtılırken, kursiyerler de kendi projelerini tasarladı. Eğitimin son gününde de kursiyerler tarafından tasarlanan projelerin montajı yapıldı. Çerkezköy’deki öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitimin ardından önümüzdeki haftalarda Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Saray ve Kapaklı’daki öğretmenlere yönelik de 2. Grup eğitimlerinin verileceği belirtildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU