Bir oyuncak bir tiyatro bileti

Çerkezköy Fevzi Paşa İlkokulu ile Çerkezköy Sakatlar Derneği işbirliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat Ã

GÜNDEM 19.12.2018 15:18:00 0
Bir oyuncak bir tiyatro bileti

Çerkezköy Fevzi Paşa İlkokulu Konferans Salonu'nda sahnelenen tiyatro oyununa; Çerkezköy Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Fevzipaşa İlkokulu Müdür’ü Hakan Asma, Çerkezköy Fevzipaşa İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı İlknur Sancaklı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

"KAPAK TOPLAMA KAMPANYASI BAŞLATTIK"  

 

Engellilerin yaşadıkları zorluklar ve nedenleri konusunda farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Çerkezköy Fevzipaşa ilkokulu Okul Aile Birliği Başkanı İlknur Sancaklı, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamak amacıyla ilk defa bir devlet okulu kapak toplama kampanyası başlattı. 2 haftada baya bir kapak topladık. Engellilerin yaşamları, yaşadıkları zorlukları ve bunların nedenleri konusunda farkındalık yaratmak için etkinlikler düzenledik. Tiyatromuz çocuklara ücretsizdi ve çok eğlenceli dakikalar geçirdik. Yakın bir zamanda da yiyecek kermesimiz olacak. Bu kermesten elde edilecek gelirle inşallah derneğimize akülü sandalye alacağız” dedi.

 

TİYATRONUN ÜCRETİ OYUNCAK

 

Tiyatronun ücretsiz olduğunu ancak herkesin gelirken 1 tane oyuncak getirerek tiyatroyu izleyebildiğini dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya “Tiyatronun fiyatı oyuncaktı. Daha önce yaptığımız farkındalık sunumunda ailelerden geri dönüşler bizi daha çok mutlu ediyor. Çünkü çocuklara farkındalık sunumunda aldıkları bilgiyi hiç noktasız, virgülsüz direkt ailelere anlatmışlar ve aileler bize telefon açarak, yolda gördükleri zamanda bize teşekkür ediyorlar. Güzel bilgiler verdiğimizi, sakatlığın sebeplerini, engellilerin ihtiyaçlarını dernek çalışmalarını konusunda neler olduğunu hakkında güzel çalışmalar olduğunu söylüyorlar. Şunu da söylemek isterim ki, biz bu sunumu yaptıktan sonra öğretmenlere öğrencilerin doldurması için bir anket formu veriyoruz. Bu anket formunda çocuklarımız neler almışlar, sunum hakkında düşünceleri, tekrar gelmemizi ister misiniz gibi sorular sorduk. Çocuklar kapak kampanyası ile bir engellinin hayat hikayesini, bir engellinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yaptık bu kampanyayı. Ama diğer zamanlarda bizim normalde bir plastik atık kampanyasıdır. Ve bu mavi kapak değil her türlü plastik kapak şampuan kapağından tutunda meyve suyu kapağına kadar olan tüm kapaklar geçerlidir. Kapaklar adet bazından değil plastik olduğu içi kilogram bazındadır” şeklinde konuştu. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya 20 kilograma yakın kapak toplandığını belirtti.

 

Haber / Seda AKYOL