Albayrak'tan termik değerlendirmesi

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Tekirdağ Büğyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, termik santralin yapımından vazgeçilmesi kararını değerlen

GÜNDEM 18.12.2018 15:26:00 0
Albayrak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 12. Olağan Genel Kurulda yeniden Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

 

Saat 14:30’da sendika binasına gelen Albayrak, sendika binası önünde Murat Koçak tarafından karşılandı. Koçak’ı tebrik eden Albayrak “Kongrenin çok güzel oldu. Sizi kutluyor ve başarılar diliyorum. Türk Metal Sendikası, sloganında olduğu gibi ‘Güçlü Türk Metal’. Bunu bir kez daha gördük. Özellikle genel başkanın yaptığı konuşma çok güzeldi. Benim en çok hoşuma giden, verdiğiniz emek mücadelesinde, çalıştığınız fabrikaların malını kendi malınız gibi koruyorsunuz. Bu çok önemli. 2019 yılının iş hayatına, çalışanlara, emekçi kardeşlerimize, bütün Türkiye’ye başarılar, güzellikler getirmesini temenni ediyorum” dedi. Albayrak, 2019 seçimleri için CHP’den Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından ilk ziyaret ettiği sivil toplum kuruluşunun Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi olduğunu da dile getirdi. Bugünlerde asgari ücret görüşmelerinin devam ettiğini kaydeden Albayrak “Biz büyükşehirin tüm birimlerinde genel başkanımızın da belirtmiş olduğu 2 bin 200 liranın altında olmayacağız. Türkiye’nin şartları göz önünde bulundurulduğu zaman daha da yüksek olması gerekiyor” dedi.

 

“NÜFUS 4 YILDA 50 BİN ARTTI”

 

Göreve geldiklerinde Çerkezköy’ün nüfusunun 112 bin olduğunu kaydeden Albayrak “4 sene içerisinde 162 bin nüfusa geldi. 50 bin nüfus arttı. Tekirdağ aslında nüfus artışı bakımından Türkiye’de birinci sırada. Türkiye’de yıllık nüfus artışı yüzde 1,2 iken, Tekirdağ’da bu oran yüzde 3,66. Her sene Tekirdağ’ın nüfusu bir Şarköy, Hayrabolu kadar artıyor. Türkiye’nin her yerinden Tekirdağ’a göç geliyor. Bu göçün ağırlıklı olarak 3 tane yerleşim merkezi var, Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı. Çerkezköy’de en çok göç alan yerlerin başında geliyor. Sanayinin merkezi. Kapaklı da buna paralel devamlı büyüyor” diye konuştu.

 

“TEKİRDAĞ İSMİNİ ÇOK FAZLA DUYURACAK”

 

Büyükşehir yapılanması öncesi ilçelerde hizmetlerin ilçe belediyesi tarafından yapıldığını dile getiren Albayrak “Tekirdağ büyükşehir oldu. Çerkezköy, Çorlu 2’ye bölündü ve 11 ilçe oldu. Biz göreve geldiğimiz zaman 874 bin 475’ti Tekirdağ’ın nüfusu. Geçen sene 1 milyon 5 bin 463’tü. Tekirdağ büyükşehir olunca yeni bir yerel yönetim modeline kavuştu. 11 ilçenin tamamında hizmetlerin yüzde 75’i büyükşehir belediyesi tarafından yapılıyor. İşin zor olan kısmını atlattık. Sistem oturdu. Tekirdağ 2’nci, 3’üncü dönemlerde ismini çok fazla duyuracak. Hükümetimizin de yatırımlarıyla beraber bir kalkınma hamlesi başlayacak” dedi.

 

“HİZMETLERİMİZ 2’NCİ DÖNEM DAHA DA ARTACAK”

 

Tekirdağ’dan ana vizyonlarından birinin sanayi vizyonu olduğunu söyleyen Albayrak “Tekirdağ’da 13 tane Organize Sanayi Bölgesi var. 1 Avrupa Serbest Bölgesi var. 1541 tane sanayi kuruluşu var. Tekirdağ, sanayinin gelişmesinde Türkiye’de 10’uncu sırada, Marmara Bölgesi’nde 4’üncü sırada. Sanayi vizyonuna çok önem veriyoruz. Çerkezköy de sanayimizin merkezi. Halkımız bize yetki verirse Çerkezköy’de hizmetlerimiz 2’nci dönem daha da artacak” dedi. Bu göreve talip olanların uykuyu çok fazla sevmemesi gerektiğini kaydeden Albayrak “Saatler yetmiyor” dedi. Önceki yıllarda Çerkezköy’ün 2 defa sel baskınına maruz kaldığını dile getiren Albayrak “O zamanki yağmur miktarından daha çok yağmur yağmasına rağmen artık Çerkezköy’de böyle bir sorun olmuyor. Bu da güzel bir çalışmanın eseridir” dedi. Kavak Dere’nin ıslahının çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Kadir Albayrak “Oranın durumu çok kötüydü. Ama ıslah çalışması bitti. Ayrıca Kültür Sarayı inşaatı devam ediyor. Çerkezköy’ün buna ihtiyacı var. Çerkezköy’de 2’nci dönem çok daha büyük projelerimiz olacak” ifadelerini kullandı. 5 yıldır Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Albayrak “İnşallah ikinci dönem de halkımız yetki verirse yine beraber çalışacağız” dedi.

 

“ÇOK YERİNDE BİR KARAR”

 

Termik santralin yapımından vazgeçilmesi kararını değerlendiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Çok yerinde bir karar, çok olumlu bir karar. Olması gereken oldu ama keşke bu tartışmaları geçmişte hiç yapmasaydık. Hepimiz birlik içerisinde olsaydık. Termik Santralin kurulduğu her yerde sıkıntılar yaşanıyor. Tekirdağ’ın 2 bölümü var. Batı Tekirdağ ve Doğu Tekirdağ. Batı Tekirdağ’da kilometrekareye ortalama 40 kişi düşüyor. Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Ergene grubunda ise kilometrekareye 800 kişi düşüyor. Yanlıştan dönülü. Bu kararı almalarından dolayı tebrik ediyorum. Çerkezköy halkı, STK’lar bilinçli bir mücadele verdiler” dedi.

 

“YENİDEN MASAYA YATIRABİLİRİZ”

 

Ziyarette basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Albayrak, Çerkezköy’de tarihi bir kararla Atatürk ve Öztrak Caddelerinde tek yön uygulamasının başlatıldığını dile getirerek “Kapaklı’dan gelen araçlar Atatürk Caddesi’ne alınmıyor. Trafik normale döndüğü anda, istediğimiz sonuçları aldığımız anda yeniden gözden geçireceğiz. Bu konuda UKOME’de konuşuldu, bu karar alındı. Bu karar değişmez değil. Bu konuyu bir daha masaya yatırabiliriz” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’DE ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

 

Çerkezköy’de içme suyu borularını yenileyeceklerini kaydeden Albayrak “Biraz kazı yapacağız. Ama kazı konusunda deneyimliyiz. Göreve geldikten sonra 2510 kilometre altyapı yapmak insanı deneyim sahibi yapıyor. Çerkezköy’de çok güzel şeyler olacak” dedi.  Ulaşımla ilgili de konuşan Albayrak “Tekirdağ’ın güney batıdaki en uç noktası Şarköy’ün Terzi Köyü. Kuzeydoğudaki en uç nokta ise Saray Sefaalan. Benim idealim Sefaalan’dan kalkacak olan belediye otobüsü Terzi Köyü’ne kadar gidecek. Oraya sefer düzenleyeceğiz. Raylı sistem için çalışmalar yaptık. Raylı sistem için Tekirdağ’ın biraz daha nüfusa ihtiyacı var. İkinci dönemde hedefimiz en azından Tekirdağ’dan Saray’a kadar raylı siwstemi yapmak” diye konuştu.

 

“HERKESİN SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR”

 

Ziyarette hazır bulunan Çerkezköylü siyasetçi Mustafa Ordu da “Altyapıyı insanların gözleri görmüyor maalesef. Belki de Türkiye’nin hiçbir belediyesinde yapılmayan altyapı Tekirdağ’a yapıldı, büyükşehir olduktan sonra” diyerek herkesin Kadir Albayrak’a sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

 

“SİZLERİ TAKDİR EDİYORUZ”

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sendika olarak Çerkezköy’de 15 bine yakın üyelerinin olduğunu söyleyen Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da  “Sendika olarak üretmek, kazanmak, kazandırmak istiyoruz. Fabrika üretecek, biz de ürettiğinden hakça payımızı alacağız. İnsanca yaşanılabilir bir ücret istiyoruz. Çok şükür. 100 yılın sözleşmesini imzaladık, güzel zamlar aldık. Gündemde asgari ücret var. Türk-İş Konfederasyonu olarak asgari ücretin 2 bin liraya çekilip, enflasyon farklarının verilmesini istiyoruz. Bin 600 lira insanlara yetmiyor. Emekçinin haklarının verilmesi lazım” dedi. Koçak “Yapılanları görüyoruz. Sizleri takdir ediyoruz. Hele Çerkezköy’de altyapı olarak çok şeyler yapıldı. Teşekkür ederiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU