Akıllardaki soruları TBMM'ye taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy ve Kapaklı arasında Pınarça Mahallesi'ne yapılması planlanan kömürlü termik santralin Enerji ve Tabi Kaynaklar BakanlığÄ?

GÜNDEM 18.12.2018 15:42:00 0
Akıllardaki soruları TBMM

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından Çerkezköy ve Kapaklı arasında Pınarça Mahallesi’ne yapılması planlanan kömürlü termik santralin teknik nedenler gerekçe gösterilerek iptal edilmesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ halkının da merak ettiği soruların cevaplanmasını istedi.

 

YEREL SEÇİMLERİNDEN SONRA YENİDEN GÜNDEME GELECEK Mİ?

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde termik santral projesinin, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra yeniden gündeme gelip gelmeyeceğini merak ettiği belirtti. Aygun “Çerkezköy Termik Santrali, Maden Sahası, Düzenli Atık Depolama Sahası, Kırma-Eleme Tesisi ve Kömür Stok Sahası Projesi yapımından hangi teknik nedenlerle vazgeçilmiştir? Santralin yapımı daha ileri bir tarihe mi ertelenmiştir, yoksa teknik sıkıntıların giderilmesinin ardından yeniden yapımı söz konusu olacak mıdır? Yöre halkının karşı çıktığı, hayvancılık ve tarıma büyük zarar verecek kömürlü termik santralin yapımından şimdilik vazgeçilmesinin yaklaşan yerel seçimlerle ilgisi var mıdır? Termik santral projesi, 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrasında yeniden gündeme gelecek midir? Kömürlü termik santral sahası olarak belirlenen alanın, yeniden tarım ve orman alanına dönüştürülmesi yönünde imar değişikliği yapılacak mıdır? Santrale ilişkin ÇED raporları iptal edilmiş midir? Çerkezköy, bu termik santral projesinden tümüyle kurtulmuş mudur? Tekirdağ’da yapımı planlanan başka termik santraller var mıdır? Trakya Bölgesi’nde yapımı planlanan termik santral projeleri var mıdır?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU