İç Anadolu Bölgesi türkülerle tanıtıldı

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, yerli üretime destek vermek ve kültürümüzü tanıtma adına toplumun bütün bireylerini bilinçlendirmek amacıyla "Üretimde milli, tük

GÜNDEM 17.12.2018 15:09:00 0
İç Anadolu Bölgesi türkülerle tanıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulunda düzenlenen ‘İç Anadolu Tanıtım Günü’ etkinliğine; Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz,  MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları Akın Yılmaz, Salih Bezgin, Şakir Demirel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

‘DİLİ, DİNİ RENGİ NE OLURSA OLSUN İYİLER İYİDİR’

 

Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kapaklı Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bektaş’ın konuşması ile devam etti. Konuşmasına Nasrettin Hoca’nın ‘parayı veren düdüğü çalar’ sözleriyle başlayan Bektaş, "Bizler Nasrettin Hoca’nın ‘Parayı veren düdüğü çalar, ye kürküm ye’, Mevlana’nın ‘Ne olursan ol yine gel’, Hacı Bekdaş-i Veli’nin ‘Dili, dini, rengi ne olursa olsun; iyiler iyidir.’ sözleriyle büyüdük. Kısacası, Mecliste arif ol kelamı dinle. El iki söylerse sen de bir söyle. Elinden geldikçe sen iyilik eyle. Hatıra dokunup yıkıcı olma" şeklinde konuştu.

 

"7 FARKLI BÖLGEMİZİ 7 FARKLI GÜNDE 7 FARKLI OKULDA TANITIYORUZ"

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, projenin amacının üretimde milli, tüketimde yerli olmanın farkındalığını oluşturmak olduğunu söyleyerek, "Uzun ince bir yoldan geldik. Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Yerli ve milli projemizi hayata geçirdik. Bugün 3. bölgemizi sizlerle paylaşıyoruz. Daha önce Akdeniz Bölgemizin ve Karadeniz Bölgemizin tanıtım programlarını gerçekleştirdik. Bugün İç Anadolu Bölgemizi tanıtıyoruz. Yerli ve milli projemizden bahsedecek olursam yerli ve milli projemiz ile üretimde milli, tüketimde yerli olmanın farkındalığını oluşturmak istiyoruz. Son dönemde bu kavramlar ülke gündemini çok meşgul ediyor, çok değerli ve önemli kavramlar. 7 farklı bölgemizi 7 farklı günde 7 farklı okulda tanıtmak istiyoruz" dedi.

 

"İÇ ANADOLU BÖLGESİ TANITILDI"

 

Konuşmaların ardından İç Anadolu Bölgesi’nin tanıtıldığı Sinevizyon gösterisiyle devam eden programda Kapaklı İsmet İnönü İlkokulu öğrencileri tarafından Semazen gösterisi yapıldı. Semazen gösterisinin sonrasında Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi olan Neşet Ertaş’ı anlatan Sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından Kapaklı İsmet İnönü İlkokulu öğretmeleri Özer Ersoy ve Ömer Yıldız Türkü dinletisi sundu. Öğrencilerden oluşan Halk Oyunları gösterisiyle program son buldu. Program sonunda Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve diğer katılımcılara İç Anadolu Bölgesi Yöresel yemekleri  ikram edildi.

 

Haber / Seda AKYOL