Yozgatlılar Arabaşı Şöleni'nde buluştu

Çerkezköy'de yaşayan Yozgatlılar, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Arabaşı etkinliğinde buluştu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgusu yapÄ

GÜNDEM 17.12.2018 14:50:00 0
Yozgatlılar Arabaşı Şöleni

Çerkezköy’de yaşayan Yozgatlılar, önceki akşam Veliköy Düğün Salonu’nda düzenlenen Arabaşı Etkinliğinde bir araya geldi.

 

YOĞUN KATILIM

 

18:00-23:00 saatleri arasında düzenlenen etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 1996 yılında Maliye Bakanlığı yapan Lüthullah Kayalar, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İstanbul Yozgatlılar Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz, Trakya Yozgatlılar Federasyon Başkanı Osman Karadavut, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Akın Yılmaz, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Değirmenci, Tekirdağ Yozgatlılar Derneği Başkanı İbrahim Taşkınoğlu, Çorlu Yozgatlılar Dernek Başkanı Üzeyir Doğanalp, Karaağaç Yozgatlılar Elmalı Köyü Derneği Başkanı İsmail Çakmak, Çerkezköy Sivaslılar Derneği Başkanı ve Çerkezköy Vezirköprüler Derneği yöneticileri, Türk Eğitim Sen Çerkezköy Temsilcisi Alper Tunga Şahin, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Petrol-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Gençlik Kolları yönetimi, dernek yönetimi, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Yozgatlılar Derneği Başkanı Emin Sungur, “Göreve geldiğim günden itibaren bana destek olan herkese teşekkür ederim. Bu güzel salonu bize tahsis eden Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve başkan yardımcısı Enver Bayram’a teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi. Sungur, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Arabaşı Gecesine katılanlara teşekkür etti.

 

“ÇERKEZKÖY KARDEŞLİĞİN KENTİDİR”

 

Maliye Eski Bakanı Lüthullah Kayalar yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaparken, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da etkinlikte yaptığı konuşmada emeği geçen herkesi tebrik ederek “Ev sahipliğinden dolayı tüm Yozgatlılara teşekkür ederiz” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Çerkezköy birliğin, beraberliğin, kardeşliğin kentidir. Türkiye’nin dört bir yanından, 7 coğrafyasından, 81 ilinden gelen tüm hemşerilerimiz ile birlikte Çerkezköy’üz. Çerkezköy’ün beraberliği, kardeşliği her geçen gün daha da büyüyerek güzelleşiyor” dedi.

 

“HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

 

Çerkezköy Belediyesi olarak hemşehri derneklerini önemsediklerini ifade eden Akay “Çerkezköy, hemşehri derneklerimizin bir arada olduğu bir kenttir. Birbirimizin kültür zenginliklerini Çerkezköy’de yaşatıyoruz. Umut ediyoruz ki büyüyen ve gelişen Çerkezköy, geleceğine hep birlikte emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Bizler büyüyen Çerkezköy’de aynı pazara çıkan, gelişen Çerkezköy’de aynı okullara giden, aynı düğünde dernekte oynayan, aynı cenazede saf tutan Türkiye’nin 7 coğrafyasından gelen vatandaşlarımızla buluştuğumuz bu güzel kentte yaşamaya devam edeceğiz. İnşallah, hep birlikte el ele, kol kola, omuz omuza, Çerkezköy’ün ve ülkemizin daha güzel yarınlara gidebilmesi için mücadele edeceğiz. Bu güzel gece için Çerkezköy Yozgatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimine, çevre ilçe ve şehirlerden gelen Yozgatlılar derneklerimize, katılımlarından dolayı tüm hemşeri derneklerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun” dedi.

 

“MEMLEKETİMİZE VEFA BORCUMUZ VAR”

 

İstanbul Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz da etkinlikte yaptığı konuşmada  “Bizler İstanbul’dan siz hemşehrilerimizi yalnız bırakmamak için geldik. Hepimizin memleketine karşı üzerine düşen bir vefa borcu var. Bizler gurbette siz hemşehrilerimize sahip çıkarak, onların yanında olarak, bu vefa borcumuzu memleketimize ödemeye çalışıyoruz. Yozgat Türkiye’nin ortasında. Devlet adamı yetiştiren, siyasetçi yetiştiren ve bu genleri Osmanlı’dan gelen bir yapıya sahip. Bunu günümüzde çok iyi değerlendirmemiz lazım. Sizlerin de bu sivil toplum kuruluşlarına, derneklere sahip çıkması gerekiyor. Arabaşı burada bahane. Amaç birlikte bir araya gelebilmek” dedi.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

 

Federasyon olarak her zaman Çerkezköy’deki Yozgatlıların yanında olduklarını söyleyen Yılmaz, “İstanbul olarak bizlerin üzerine ne düşüyorsa her zaman yapmaya hazırız. Sadece İstanbul ile de kalmıyor. Tüm dünyada yaşayan Yozgatlı sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu kuruldu. Yakın bir tarihte de 1. Genel Kurulu yapılacak. Bütün dünya çapındaki Yozgatlılar olarak biz iletişim halinde olacağız, birlikte olacağız. Sivil toplumun artık gücü eline almasını sağlayacağız. Siz burada ne kadar güçlü olursanız Yozgat’ta da o kadar güçlü oluruz, Ankara’da da o kadar güçlü oluruz, Tekirdağ’da da o kadar güçlü oluruz” diye konuştu.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Derneğin kurucu başkanı Osman Karadavut da etkinlikte yaptığı konuşmada, “2016 yılında Çerkezköy Yozgatlılar Derneği’nin kurucu başkanı oldum. Bu derneğin kurulmasında yanımda olan, bana emeği olan yönetimime teşekkür ediyorum. Yönetimi Emin Sungur başkanımıza devrettim. İnşallah çok daha güzel işler yaparlar. Bu geceyi hazırladıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Maliye Eski Bakanı Lüthullah Kayalar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, derneğin kurucu başkanı Osman Karadavut ve eski yönetim kurulu üyelerine plaket takdim edildi. Etkinlikte katılımcılara Yozgat’ın yöresel lezzeti olan Arabaşı ikram edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU