Mandalı: Bu sorunların üstesinden geleceğiz

Geçtiğimiz günlerde Kapaklı Bahçelievler Mahallesi'nde seyir halinde olan bir öğrenci servisinin, altyapı çalışmaları ve yağış nedeniyle bozulan yolun çökmesi ve servis aracının bulunduğu

GÜNDEM 16.12.2018 17:02:00 0
Mandalı: Bu sorunların üstesinden geleceğiz

Bahçelievler Mahallesi’nde TESKİ’nin yapmış olduğu 28 milyonluk altyapı projesi olduğunu söyleyen Mandalı, "Orada yakın zamanda kanalizasyon ve içme suyu hattı ve hatta yağmur suyu hattı olmak üzere üçü bir arada geçti. 3’ü bir arada geçince orada yapılmış olan yollarda zaman zaman çökeltiler meydana geldi. Bunları zamanında çözme unsuruna sahip olamıyorsunuz. Maalesef 2018 yılı içerisinde geçtiğimiz yıllara göre yağmur fazla oldu. Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl 10 misli daha fazla yağışın düştüğünü görüyoruz. Öğrenci servisimiz de maalesef böyle bir durumda çöküntüyle karşı karşıya kaldı" dedi.

 

“BU TİP SORUNLAR OLABİLİYOR”

 

Mandalı “Daha önce biz o altyapıları yapacaktık ama, Kapaklı’ya ortalama 8 bin ile 10 bin arasında göç geliyor. Bu göç gelmiş olan yerlere de bu altyapıların gitmesi gerekiyor. Barış Manço Bulvarı’nın alt kısmı, oralarda da Kavakdere istikametine Çerkezköy ve Kapaklı’yı ilgilendiren bir kolektör hattı çalışması yapıldı. Bu kolektör hattı çalışması yapıldıktan sonra bağlantıların gerçekleşmesi gerekiyordu. O yüzden altyapı geçen yerlerde bu tip sorunlar zaman zaman olabiliyor” dedi.

 

“ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

 

Altyapı çalışmaları bitmiş olan yerlerde böyle bir sorunun meydana gelmesinin mümkün olmadığını kaydeden Mandalı “Altyapı sorunları bitmiş, ama zaman zaman şehir merkezi de dahil bazı yerlerde çukurlar oluşuyor, yani asfaltta bozulmalar oluyor.  Biz hem Büyükşehir’e ait yerlerde, hem de kendimize ait olan yerlerde bu tip sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bu hep birlikte çözeceğiz. Bahçelievler Mahallesi’nde üstyapıya da bugünlerde başlanacak. Kaldırımlar yapılıyor. TESKİ ayrı bir kurum, büyükşehir ayrı bir kurum, ilçe belediyesi ayrı bir kurum. Siz bunları ayrı ayrı çalıştırdığınız için bir anda üçünü beraber götürme şansına sahip değilsiniz. Biz bunları koordineli bir şekilde, zamana yayarak çözüyoruz. Zamana yayıldığı için de bu tip sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu kazaya sebebiyet verecek bir maksadımız veya düşüncemiz de yoktur. İnşallah altyapı çalışmalarının ardından üstyapı çalışmalarını da başlatarak bu tip sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.

 

“AÇIKLAMA VAR, İCRAAT YOK”

 

Uzun zamandır Yıldızkent Kavşağı’nda yapılması gündemde olan Dal-Çık Projesi ile ilgili de konuşan Mandalı “Bakanlar bu dalcıkla ilgili bildiğim 10 yıldır açıklama yapıyorlar. Açıklama var icraat yok” dedi. 5 Yol Kavşağı haline gelen Yıldızkent Kavşağı ile ilgili projeyi hazırlayıp gönderdiklerini kaydeden Mandalı “Geçmiş dönemde bakanımızın vermiş olduğu 40 milyonluk yatırım programı 15 gün sonra bitecek. Yani eski bakanımızın verdiği söz 15 gün sonra bitecek. 40 milyon herhalde buharlaşıyor. Hiç olmazsa bunu 2019 yatırım programına alın ve o para buharlaşmasın” dedi.

 

“DEVLET YATIRIMLARININ GELMESİNİ BEKLİYORUZ”

 

Tekirdağ’ın, Kapaklı’nın vergi vermede 8’inci sırada ama devlet yatırımı alma noktasında ise 58’inci sırada olduğunu söyleyen Mandalı “Devlet yatırımlarımızı artık Trakya’ya doğru gelmesini bekliyoruz. Sadece karayolları değil, spordan tutun eğitime kadar devletin yapması gereken tüm hizmetleri artık vermiş olduğumuz vergilerin karşılığında bu yatırımları istiyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU