Kültür gecesine sayılı günler kaldı

Vize Belediyesi ve Sakin Şehir Vize Derneği tarafından "Sakin Şehir Vize Kültür Gecesi" etkinliğinin 2'ncisi düzenlenecek.

GÜNDEM 16.12.2018 14:02:00 0
Kültür gecesine sayılı günler kaldı

24 Aralık Pazartesi günü düzenlenecek olan Sakin Şehir Vize Kültür Gecesi etkinliği kapsamında, Yöresel Yemek Yarışması ve Ihlamur Hammaddesi Kullanılarak Hediyelik Eşya Tasarımı Yarışması düzenlenek. Ayrıca, ilkokul öğrencilerine yönelik olarak Vize’nin tarihi ve doğal güzellikleri konulu Resim Yarışması, ortaokul öğrencilerine yönelik Vize'nin tarihi ve geleneksel kültürü konulu Hikâye Yarışması ve lise ile dergi okullarına yönelik Geri Dönüşüm Malzemelerinden Sanat Eseri Tasarımı Yarışması düzenlenecek. Yarışmaya katılım sağlamak isteyenlerin yarışma şartnamelerini inceleyip, şartname ekindeki başvuru dilekçesi ile Vize Belediyesi'ne başvurmaları gerektiği kaydedildi.

 

YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI

 

Yöresel Yemek Yarışması'na, Vize sınırları içinde ikamet eden 18 yaşını doldurmuş profesyonel olarak aşçılık yapmayan herkesin katılabileceği belirtildi. Yarışmaya katılmak isteyenlerin yapacağı yemekle ilgili kullanılan malzemeleri ve hazırlanışını içeren bilgilerin yer aldığı başvuru dilekçesini 10 Aralık Pazartesi günü ile 17 Aralık Pazartesi günü saat 17:00'a kadar Vize Belediyesi'ne teslim etmeleri gerektiği kaydedildi. Yarışmacıların evde hazırlamış olduğu yemekleri sunuma hazır bir halde 22 Aralık Cumartesi günü saat 15:00'da Haliçi Yerel Ürün Pazarı'nda bulundurmaları gerektiği belirtildi.

 

VİZE'NİN DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLERİ

 

Resim Hikaye Modern Sanat Eseri Tasarım Yarışması'na ilkokul öğrencilerinin katılabileceği belirtilirken resim yarışması konusunun Vize'nin Doğal ve Tarihi Güzellikleri olduğu belirtildi. 17 Aralık Pazartesi günü saat 17:00'a kadar yarışma başvurularının devam edeceği kaydedilirken jürü değerlendirmesinin ise 18-20 Aralık tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. Yarışma sonuçlarının 21 Aralık Cuma günü açıklanacağı bildirildi. Hediyelik Eşya ve Tasarım Yarışması'na 18 yaşını doldurmuş amatör ve profesyonel çalışan usta, sanatçı akademisyen ve öğrencilerin katılabileceği belirtilirken, eser ve belgelerin 10-17 Aralık tarihleri arasında saat 17:00'a kadar Vize Belediye'sine ulaştırılması gerektiği kaydedildi. 

 

Haber / Seda AKYOL