Müjdeyi vekiller verdi

Çerkezköy-Kapaklı arasında Pınarça mevkiinde kurulması gündeme geldiği günden bu yana vatandaşların kabusu haline gelen kömürlü termik santralden teknik sebeplerden dolayı vazgeçildiği duyuruldu.

GÜNDEM 13.12.2018 16:51:00 0
Müjdeyi vekiller verdi

Seçimlere kısa bir süre kala AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çerkezköy ile Kapaklı arasında Pınarça mevkiinde yapılması planlanan kömürlü termik santralden vazgeçildiğini duyurdu.

 

VAZGEÇİLDİĞİNİ DUYURDU

 

Mustafa Yel, müjdeli haberi Çiğdem Koncagül ve Mustafa Şentop’un da fotoğraflarının yer aldığı “Son günlerde sürekli Tekirdağ kamuoyunu meşgul eden Çerkezköy ile Kapaklı ilçeleri sınırları içerisindeki Pınarça mevkiinde yapılması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili olarak; Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel ve Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK ve MYK Üyesi Çiğdem Koncagül’ün Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüşmeleri neticesinde teknik nedenlerden dolayı termik santralin yapımından vazgeçildiği bildirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” notuyla duyurdu.

 

KAMUOYU TEKNİK SEBEPLERİ MERAK EDİYOR

 

Kamuoyu teknik sebeplerin ne olduğunu merak ederken, AK Partili milletvekillerinin önümüzdeki günlerde teknik sebeplerin açılımını da yapması bekleniyor.

 

TERMİK SANTRALİN ZARARLARINI YERİNDE İNCELEMİŞLERDİ

 

Termik santralin yapılmaması için en fazla mücadele eden isimlerin başında yer alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy ve Kapaklı’da yaptıkları toplantıların yanı sıra termik santralin zararlarına dikkat çekmek, termik santralin zararlarını ve çevreye verdiği olumsuzlukları yerinde görmek amacıyla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte Zonguldak’taki Çatalağzı termik Santrali, Kahramanmaraş’taki Elbistan Termik Santrali ve Muğla’daki Yatağan Termik Santrali’nin bulunduğu bölgeye geziler düzenlemişti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ