Okul koridorları Hat Sanatıyla güzelleşti

Çerkezköy Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu'nda Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında 'peygamber ve gençlik' konusu ele alınarak sanat çalışmaları yapıldı. Yapılan sanat

GÜNDEM 13.12.2018 17:18:00 0
Okul koridorları Hat Sanatıyla güzelleşti

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Çerkezköy Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri, öğrencileri, idareciler ve veliler ile birlikte Peygamber ve Gençlik konusu ele alınarak okulun uygun yerlerine hat sanatı çalışmaları yapıldı. Çalışmalar kapsamında oluşturulan Hat Sanatı sergisi düzenlenen törenle açılırken, açılış öncesi bilgi veren Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Aydın Hasar, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında öğrencilerin günlük hayatta ayet ve hadislerle beraber yaşamalarında ve bunları hayatlarının her alanında örnek almaları amacıyla okul koridorlarının uygun olan yerlerini ayetler, hadisler, karikatür ve hat sanatlarıyla donattıklarını ifade etti.

 

20 GÜNDE TAMAMLANDI

 

Hasar, “Bu çalışmamızdaki amaç çocuklarımıza hem Peygamberimizi anlatmak hem de bunu anlatırken grafiti, hat sanatı ile onlara Peygamberimizi daha çok sevdirmek. Bu çalışmamızı 20 gün içinde hem öğretmenlerimiz hem öğrencilerimiz hem de velilerle birlikte tamamladık. 3 katlı okulumuzun bütün duvarlarına işlediğimiz ayetleri, hat sanatları, hadislerden oluşturduğumuz karikatürleri öğrencilerimiz dikkatlice inceleyip çok beğendiler. Biz bu çalışmamızı Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında farkındalık yaratmak amacı ile yaptık” dedi.

 

PLAKET TAKDİM ETTİ

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan’ın açılış kurdelesini kesmesi ve duaların ardından yapılan karikatürler, hadis, ayet ve hat sanatı süslemeleri ile ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Aydın Hasar, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e plaket takdim etti. Dün saat 13.00’da Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Hat Sanatı açılışa Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İmam Hatip Platform Başkanı Ercan Erdoğan, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, okul müdürleri, öğretmenler katıldı.

 

Haber / Seda AKYOL