"Çerkezköy'e borcumu ödemek için yola çıktım"

Doktor Ali Çolak İYİ Parti'den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. Çerkezköy'de doktor kimliğiyle tanınan Ali Çolak  "Çerkezköy bizi bir yerlere getir

GÜNDEM 13.12.2018 17:12:00 0

Önceki akşam saat 19:30’da Erna Center’daki parti binasında düzenlenen aday adaylığı programında konuşan İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin “14-15 aylık süre içerisinde İYİ Parti hep yapamaz denilenleri yaptı. Parti kuramaz dediler kuruldu. Seçime giremez dediler seçime girdik. Milletvekili çıkaramaz dediler, şükürler olsun ilimizden de dahil olmak üzere vekillerimizi bizi temsil etmek üzere meclisimize gönderdik. Sıra yerel seçimlerde. Önümüze her türlü engeli koyarak, her türlü söylentiyi yayarak ‘İYİ Parti seçime girmeyecek’ söylentileriyle bizi şuanda ciddi anlamda baskı altında tutmaya çalışıyorlar. İYİ Parti, yapılmaz denilen her şeyi yapabilmek için yola çıktı” dedi.

 

“TEK BİR ADAYLA KAPIYI KAPATMAMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ”

 

Erseçkin “İYİ Parti Çerkezköy Teşkilatı olarak aday adaylarımıza, belediye meclis üyesi aday adaylarımıza kapımız sonuna kadar açıktır. Başvurularımızı almaya devam ediyoruz. Herkesin kalbi bir noktada, bir yerde atar. Ama bizim tek kalbimiz var, Çerkezköy’de sadece iyilik için atıyor. Biz şahıslar için değil, kişiler için değil, sadece ve sadece Çerkezköy için, İYİ Parti Çerkezköy teşkilatı olarak bütün aday adaylarımıza kapımız sonuna kadar açıktır. Bu kapıyı tek bir isimle kapatmamanın gayreti içindeyiz” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’E BORCUMUZ VAR”

 

İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ali Çolak da, konuşmasına, uğradığı saldırı sonucu şehit olan Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. Çerkezköy’de büyüdüğünü, burada doyduğunu söyleyen Çolak “Çerkezköy bizi bir yerlere getirdi. Şimdi sıra bizde. Çerkezköy’e borcumuz var. Şimdi bu borcumuzu ödemek için bir yola çıkıyoruz” dedi. 2017 yılında Meral Akşener başkanlığında kurulan İYİ Parti’nin ilçe yapılanmasının tamamlanmasının ardından ilçe başkanlığına üye kaydını yaptırdığını ve elini taşın altına koymak gerektiğine karar verdiğini söyleyen Çolak “İşlerim gereği her gün yüzlerce vatandaşımızla iletişim halindeyim. Partili-partisiz yüzlerce kişiyle, dostlarımla yaptığım konuşmada, dertleşmede, partimiz ve parti politikalarımız için aldığım olumlu tepkiler heyecanımı yükseltti. Şimdi şehrimizin sorunlarını şikayet etmeyi bırakıp, Çerkezköy’e bir şeyler katmak ve hizmet etmek için karşınızdayım” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’E HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

 

“İçinde yaşadığım şehri, içimde yaşattığım şehir gibi yapabilmek için buradayım” diyen Ali Çolak,  “Çerkezköy’ü sadece yurt edinmek yetmez, dertlerini dert edinmek için karşınızdayım. İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkanlığı için aday adayıyım. Partimizin ilgili kurumları ve halkımız teveccüh gösterirse bu kardeşiniz Çerkezköy için hizmet etmek istiyor” ifadelerini kullandı.

 

“ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİDECEĞİZ”

 

Çerkezköy’ün bir Türkiye mozaiği olduğunu kaydeden Çolak “Biz talip olduğumuz göreve gelmemiz halinde, ayrı gayrı olmadan, birlik ve beraberliğin hakim olduğu bir belediyecilik sunmayı vaat ediyoruz. En başta da eşit bir yönetim hedefliyoruz. Kadın-erken, genç-yaşlı… Yer vermek yetmez, söz vereceğiz, dinleyeceğiz. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gideceğiz” dedi.

 

“İYİ OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

 

Yıllardan beri süregelen gelenekleri olsa da yeni kurulan bir parti olduklarını söyleyen Çolak “Buna rağmen girdiğimiz ilk genel seçimlerde ilimizden 1 milletvekilini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdik. 31 Mart 2019’da yapılacak yerel yönetim seçimlerinde Türkiye genelinde başarılı sonuçlar alacağımızdan zerre şüphem yok” dedi. Çerkezköy’de denenmiş yönetimlerin bu şehre daha fazla bir şeyler katamayacağını düşündüğünü dile getiren Çolak “Çerkezköy bir sanayi, üretim şehri. Ama şehre sadece fabrika yatırımı gelmesi yetmez. Şehrin bir ruha ihtiyacı var. Bir duruşa ihtiyacı var. Çok şeye ihtiyacımız var ama en önemlisi iyi olmaya ihtiyacımız var” dedi.

 

“YOLUMUZ AÇIK OLSUN”

 

Seçmenlere “Gözünüzün arkada kalmayacağı bir partiye oy verin” çağrısında bulunan Ali Çolak, aday gösterilmesi halinde projelerini açıklayacağını, başka bir ismin aday gösterilmesi durumunda da proje fikirlerini kendisi ile paylaşmak için hazır olacağını ifade ederek “Yolumuz açık olsun. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim sonuçlarının başta Çerkezköy, bölgemiz ve ülkemiz için iyiliklere vesile olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Ali Çolak, başvuru evrakını İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin’e teslim etti. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU