Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Çerkezköy Belediyesi ve Türk Böbrek Vakfı tarafından 'Böbrek Sağlığı İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' konulu eğitim semineri düzenlendi. Çerkezköy Belediyesi Kızılpın

GÜNDEM 13.12.2018 16:51:00 0
Her 7 kişiden biri böbrek hastası

‘Böbrek Sağlığı İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri’ konulu eğitim seminerine Kızılpınar Mahallesi'nde bulunan Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Kızılpınar Mahalle Evi kursiyerleri katıldı.

 

BÖBREK SAĞLIĞI İÇİN BESLENME ÖNEMLİ

 

Seminerde bilgilendirmede bulunan Türk Böbrek Vakfı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Diyaliz Merkezleri Genel Koordinatörü Ali Arda, sağlıklı yaşam için beslenmenin çok önemli olduğunu belirterek, düzenli ve sağlıklı beslenmenin sağlıklı yaşam, hastalıklardan korunma, ideal kiloda kalma ve kendini iyi hissetme noktalarında çok önemli olumlu etkilerinin bulunduğunu belirtti.

 

60 BİN KİŞİ DİYALİZE GİRİYOR

 

Tekirdağ Diyaliz Merkezleri Genel Koordinatörü Ali Arda, sağlıklı ve düzensiz beslenmenin böbrek ve kalp hastalıklarına, şeker ve felce, kemik erimesi ile kansere neden olduğunu belirtti. Ali Arda, "Türkiye nüfusunun yüzde 30.2’si hipertansiyon, yüzde 12.6’sı şeker ve yüzde 22.2’si ise obezite hastası. Her 7 kişiden birinin ise böbrek hastası olma ihtimalini veriler ortaya koyuyor" dedi. Kronik böbrek hastalığına yakalanan birinin ya diyalize girmesi ya da nakil olması gerektiğini belirten Tekirdağ Diyaliz Merkezleri Genel Koordinatörü Ali Arda, şuanda Türkiye’de 60 bin böbrek hastasının diyalize girdiğini ve bunun Devlete maliyetinin 2 milyar dolar olduğunu belirterek, bunun ciddi bir yük olduğunu söyledi.

 

Haber / Seda AKYOL