TESKİ personeline ilkyardım eğitimi

Sağlık Bakanlığı'nın İlkyardım Yönetmeliği gereği TESKİ personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Temel İlkyardım Eğitimi düzenlendi. Düzenlenen seminerde eğitim

GÜNDEM 13.12.2018 16:47:00 0
TESKİ personeline ilkyardım eğitimi

Temel İlkyardım Eğitimi ile tüm kamu, özel kurum ve kuruluşlarında personel sayılarına göre ilkyardımcı bulundurulmasına bağlı olarak kazalara bağlı ölüm ve sakatlık riskinin azaltılması, temel sağlık bilgisinin arttırılması ve öğretilmesinin amaçlandığı kaydedildi. Düzenlenen eğitim seminerinde, genel ilkyardım bilgileri, temel yaşam desteği, bilinç bozukluklarında, kanamalarda, şok ve göğüs ağrısında, yaralanmalarda, boğulmalarda, kırık, çıkık, burkulmalarda, acil taşıma teknikleri, böcek sokmaları ve hayvan ısırıklarında, zehirlenmelerde, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, göz, kulak, buruna yabancı cisim kaçmasında ilkyardım konuları uygulamalı olarak işlendi.

 

İLKYARDIM EĞİTİMİ SERTİFİKASI VERİLDİ

 

Temel İlkyardım Eğitimine yönelik verilen seminerler sonrasında sınavlarda başarılı olan katılımcılara Uluslararası geçerliliğe sahip İlkyardım Eğitimi Sertifikası verildi. TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, riskli iş gruplarına giren çalışmalar yaptıklarını, bundan dolayı iş sağlığı ve güvenliğine özel önem verdiklerini ifade etti.

 

Haber / Seda AKYOL