'Her Bağış Üç Hayat' kampanyası devam ediyor

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Edirne Kan Bağışı Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında,  okullarda 'Her Bağış Üç Hayat' sloganıyla düzenlen

GÜNDEM 12.12.2018 14:27:00 0

Kan ihtiyacına katkıda bulunmak, kan ihtiyacının sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekmek, gönüllü kan bağışının önemi ve gerekliliği konusunda eğitimler vererek bilinçlenmenin artmasını sağlamak, küçük yaştan başlayarak öğrencilere, yanı sıra velilerin kan bağışının önemini kavramalarını sağlamak ve gönüllü kan bağışçısı sayısını arttırmak amacıyla başlatılan 'Her Bağış Üç Hayat' kan bağışı kampanyası devam ediyor.

 

296 ÜNİTE KAN BAĞIŞI

 

Kampanyanın ikinci ayında Tayakadın Cem Havale İlk/Ortaokulu’nda 18, 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde 21, Yüksel Yeşil İlkokulu’nda 40, 50. Yıl İlkokulu’nda 53, Emel Özgür Subaşıay Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde 73, Şükrüpaşa İlkokulu’nda 30, Lalapaşa Merkez okullarında 36, Hacıdanışment İlk/Ortaokulu’nda 25 olmak üzere toplam 296 ünite kan bağışında bulunulduğu açıklandı. Kan bağışı etkinliğinin dokuzuncu haftasında ise, Trakya Birlik İlkokulu, Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu, Özel Sınav Temel Lisesi, Plevne İlkokulu, Selimiye İmam Hatip Ortaokulu, Özel Bahçeşehir Okulları, Vali Fahri Yücel İlkokulu ve 75. Yıl İlkokulu’nda devam edeceği kaydedildi.

 

"BİR İNSANIN HAYATINI KURTARACAKSINIZ"

 

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Bağışlayacağınız kanla belki de kaza geçirmiş ya da ameliyat olan bir insanın hayatını kurtaracaksınız. Kan bağışı insani bir yardım olmasının yanı sıra kendi sağlığınız için de çok faydalıdır. Projemizin ilk iki ayında toplam 740 ünite kan bağışında bulunulmuştur. Bağışta bulunan öğretmen, veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum"  dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ