'Köpükle oluşturulan algı sadece ufak bir rüzgara bakar'

İddialı bir şekilde yola çıktığını söyleyen AK Parti'den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı olan Orhan Aras, Süleyman Kozuva'nın da ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ist

GÜNDEM 11.12.2018 15:50:00 0

AK Parti'den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı olan Orhan Aras sabah saat 10:00'da Pera Pastaneleri’nde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

 

“CESARET VE SAMİMİYETLE YOLA ÇIKTIK”

 

Kendisini tanıtan Orhan Aras, kendini anlatmanın gayreti içerisinde olduğunu söyledi. 2004'te Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Karaağaç Belde Belediye Başkan Adayı olduğunu, 2009'da yine bir seçim deneyimi yaşadığını kaydeden Aras, “2012 yılında emekli olduktan sonra Bursa’da otomotiv üretimi yapan bir firmada resmi danışmanlık görevinde bulundum. 2015 yılının başında Bursa'da Yıldırım Belediyesi’nde 1 yıl Uzman Danışman, 2 yıl da Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. Yıldırım ilçesiyle Çerkezköy birbirine çok benziyor. Orası da göç alan bir ilçe” dedi.

 

"GÜZEL, ÇOK SEVİYELİ BİR SÜREÇTİ"

 

Yıldırım Belediyesi’nde edindiği tecrübeyi Çerkezköy’e aktarmak için bu göreve talip olduğunu kaydeden Aras, Süleyman Kozuva ve Abdullah Öğe'nin aday adaylığı başvurusunun ardından süreci de değerlendirerek “9 aday adayı olarak bu işe gönül verip medeni cesaretlerimizi ortaya koyup bu yarışın içerisinde bulunduk. Çok güzel, çok seviyeli bir süreçti. Birbiriyle tartışmayan, daha çok Çerkezköy’ü tartışan, ‘Çerkezköy'de mevcut durumun yaptıklarının daha iyisini nasıl yapabiliriz? Çerkezköy'de var olan sorunların üstesinden nasıl gelebiliriz?’ diye biz bunlarla meşgulken kıymetli ilçe başkanı bu  yarışın içerisine girmiş oldu. Kendisi ile daha önce görüşme imkanı bulduğumuz diğer arkadaşımızın, hiç bir şart altında aday olmayacağını söylüyordu. Ancak şöyle bir ayrıntıyı koyuyordu. Ancak Cumhurbaşkanı derse adayım demişti. Ben AK Parti'yi 2002'den beri bilen, Sayın Cumhurbaşkanının da bu konudaki duruşunu bilen bir insan olarak söylüyorum ki bu tamamen yalan, bu tamamen kendisinde olmayan bir şeyi var etme gayretidir. Ben bu konudan dolayı hem ilçe teşkilatının hem il teşkilatının hem bölge milletvekillerimin de rahatsız olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

“SİYASET MÜHENDİSLERİNİN İSTEDİĞİ GİBİ GELİŞMEYECEK”

 

Aras, “Siyaset mühendislerinin yapacakları bu çalışma onların istediği gibi gelişmeyecektir. Kendine güvenen insanlar projelerini, yapacaklarını anlatır, yapabileceklerini taahhüt eder. Ama özgüveni olmayan halktan kopuk olanlar ancak ve ancak birilerinin ismiyle bir yerlere ulaşmaya çalışırlar. Bu da mümkün olmayacak. Çünkü Çerkezköy sanayi şehri evet. Belirli makamlarında sahibi olabilirler evet, buna hiç itirazım yok ama yönetmek ayrı bir sanat. Bir ilçenin derdiyle dertlenmek, onun sorunlarına geçici değil kesin çözümler bulmak çok kolay iş değil. Bunu yapmak ekip işidir. Bunu yapmak vizyondur, tecrübedir, ferasettir, dirayettir. Bunların tamamının bir araya gelmesidir. Birilerinin itelemesiyle, birilerinin mühendislik yapıp piyasaya bir şeyler pompalamasıyla bu işlerin başarılacağını düşünenlerden değilim. Kaldı ki bu duruş, bu siyaset şekli AK Parti'ye münhasır bir siyaset şekli değil. AK Parti'nin siyaset şekli meşru zeminde doğru yerde, doğru insanlarla, projeleriyle, ilkeleriyle birlikte olan bir siyaset şekli. Burada böyle gizemli, çok farklı niyetler çok farklı ilişkilerle olmuyor olmayacak da. Benim bu konudaki inancım tam. Çünkü öncelikle bölge milletvekillerimiz, ardından partimizin yetkili kurumları, bu konuların tamamını değerlendirecek. Bu konu ile alakalı Çerkezköy'de Çerkezköy vizyonunu daha iyi bir noktaya kim getirebilir onun üzerine karar kılınacağını düşünüyorum. Ben bu samimiyetle bu işi devam ettiriyorum" dedi.

 

“SADECE EL SIKARAK SORUNLARI ÇÖZEMEYİZ”

 

Çerkezköy'de sadece tebessümle, elini sıkmakla sorunların çözülemeyeceğini kaydeden Aras, “Geçici bir zaman dilimi içerisinde belki toplumda hoş bir algı oluşturabiliriz. Ancak Çerkezköy'ün en büyük sorunlarını öteleyemeyiz. 30 bin insana göre, bilemedin 50 bin insana göre düşünülen kanalizasyon sorununu, alt yapı sorununu, 200 binlere dayanmış nüfusun kaldırmadığı gerçeğini tebessümümüzle, camileri gezerek, çorbalar dağıtarak çözemeyiz.  Evet biz gönül belediyeciliği yapacağız. İnsanlara o samimiyeti, o dokunuşu, o birlikteliği yaşayacağız ama sorunları da çözeceğiz. Var olanı makyajlayarak derdi çözemeyiz, sorunları ortadan kaldıramayız” dedi.

 

"KÖPÜKLE OLUŞTURULAN ALGI UFAK BİR RÜZGARA BAKAR"

 

Temel hedefinin Çerkezköy'ü 500 bin nüfusa göre dizayn etmek, ona göre bir altyapı oluşturmak olduğunu kaydeden Orhan Aras, “Çerkezköy'de gidilebilecek bir tiyatro salonu yok. Dar gelirli orta kesimin gidip eğlenebileceği, çocuklarıyla huzurlu bir şekilde zaman geçirebileceği bir yer yoktur. Biz bunları nasıl var edebiliriz, nasıl bir çalışma yapabiliriz, hava kirliliğinin önüne nasıl geçebiliriz, trafik faciasının önüne nasıl geçebiliriz? Her taraf otopark, şehir işgal edilmiş. Sokaklarımızın tamamı araçlarla dolmuş. Biz bunu nasıl çözebiliriz, bizim bunları konuşmamız lazım. Bunlarla ilgili projelerimizi ortaya koymamız lazım” dedi. İddialı bir şekilde bu yola çıktığını söyleyen Aras “Benim hiç bir şekilde hedefimde kimsenin yanında yardımcı veya meclis üyesi olmak yok. Ben  Çerkezköy'ü yönetmeye talibim. Ben Çerkezköy'ün Belediye Başkanı olmaya talibim, ben onun için bugün buradayım. Toplumun içindeki köpükle oluşturulan algı sadece ufak bir rüzgara bakar. Başka hiç bir şeye gerek yok. Bu herkes için geçerli” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ-Seda AKYOL