TESKİ Su Çocuk Meclisi toplandı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) ile Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen TESKİ Su Çocuk Meclisi'nin 5'inci Genel Kurulu yapıldı.

GÜNDEM 10.12.2018 14:58:00 0
TESKİ Su Çocuk Meclisi toplandı

TESKİ Süleymanpaşa Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Çorlu, Ergene, Malkara ve Süleymanpaşa İlçelerinde bulunan okul öğrencileriyle koordinatör öğretmenlerin yanı sıra TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Genel Müdür Yardımcısı İ.Feyzi Ünal, TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt ve TESKİ personeli katıldı.

 

“SU KAYNAKLARIMIZ AZALIYOR”

 

Suyun önemine dikkat çeken Genel Müdür İçöz, “Su kaynaklarımız gittikçe azalmaktadır. Gönüllü öğrencilerimizin bu konuda oldukça hassas olduğunu biliyorum. Su hayat için çok önemli bir kaynaktır. Su çocuk meclisinin amacı; öğrencilerin yönetime aktif olarak katılabilmeleri, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, araştıran, üreten, girişimci, topluma, ülkesine ve dünyaya yararlı bireyler olmalarını sağlamaktır. Su Çocuk Meclisinin çalışmalarında herkese başarılar dilerim.”dedi.

 

YÖNETİMDE YER ALACAK ÖĞRENCİLER SEÇİLDİ

 

TESKİ Su Çocuk Meclisi’nin yaptığı çalışmalar hakkındaki sunumun ardından divan oluşturularak yönetimde yer alacak öğrenciler seçildi. Su Çocuk Meclisi 5. Genel Kurul Toplantısında, üyeler tarafından yapılacak çalışmalarla ilgili görüş ve öneriler belirtilerek kararlar alındı. Okullarda su timlerinin oluşturularak, muslukların boşa akmasının önlenmesi ve su tasarrufu çalışmalarının yürütülmesi karara bağlanırken, evlerde kullanılmayan ilaçların çevreye zarar vermemesi için ayrı olarak toplanması için bir proje geliştirilmesi, bitkisel atık yağların lavabo ve atıksu şebekelerine dökülmemesi, evlerden toplanması ve bu konuda bilinçlendirme faaliyetlerinin yapılması, birkaç pilot sanayi tesisi seçilerek, atıkların bertarafı konularında yerinde tespitler yapmak üzere Su Çocuk Meclisi üyeleri tarafından teknik geziler düzenlenmesi, suyun önemi ve tasarruflu kullanılması konularında tiyatro veya müzikal çalışmaları yapılarak, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında ve okullarda sunulması, su kullanma alışkanlıkları hakkında anket çalışması yapılarak, farkındalık düzeyinin belirlenmesi ve bu kapsamda bilgilendirme çalışmaları yapılması karara bağlandı. TESKİ Atıksu Arıtma Tesislerine teknik gezi düzenlenmesinin karara bağlandığı toplantıda, Su Çocuk Meclisi Dergisi veya Bülteni hazırlanarak, yapılan çalışmalarla ilgili bilgilerin paylaşılması, okul panolarından birinin “Suyun Önemi ve Su Tasarrufu” konularına ayrılması, çocuk dergileri için makale veya görsel çalışmaların hazırlanması, su tasarrufu ve önemi ile ilgili afiş, broşür vb. hazırlanması, kâğıt peçetelerin lavabo ve atıksu sistemlerine atılmasının önlenmesi için bilgilendirme çalışmalarının yapılması da kararlaştırıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ