Gluten çölyak hastalarının baş düşmanı

Trakya Çölyak ve Sağlıklı Beslenme Yaşam Derneği ile Trakya Üniversitesi tarafından Trakya Üniversitesi Bolca Ana Yemekhanesi'nde düzenlenen "Sağlıklı ve Glutensiz Beslen Hayatı Yakala" kahval

GÜNDEM 10.12.2018 14:52:00 0
Gluten çölyak hastalarının baş düşmanı

Çölyak hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen kahvaltıda konuşan Trakya Çölyak ve Sağlıklı Beslenme Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Gülcü, "Bugün derneğimizin ikinci yılını kutlamak için bir arada bulunuyoruz. Bugün bizi burada yalnız bırakmayan tüm dernek üyelerimize ve Çölyak dostlarına, bu yolda gece gündüz çalışan yönetim kurulumuza ve bu etkinliği yapmamızda yardımlarını esirgemeyen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Yücel Kurtdere’ye çok teşekkür ederim" dedi.

 

"GLUTENSİZ ÜRÜN ÇEŞİTLERİNİ ARTTIRMALILAR"

 

Çölyak hastalarına tüm toplumun destek olması gerektiğini belirten Trakya Üniversitesi Sağlık kültür ve Spor Daire Başkanlığı Diyetisyeni Kübra Ayçıl, "Gluten maddesi Çölyak hastalarının baş düşmanıdır. Çölyak hastaları özellikle dışarıdayken yiyecek bulmakta çok zorlanıyor. Neredeyse aldığımız her üründe gluten mevcut. Öyle ki diş macunundan keke kadar her şeyde mevcut. Bizim firmalardan talebimiz glutensiz ürün çeşitlerini arttırmaları ve fiyatları daha makul seviyeye çekmeleri" dedi. Etkinlikte Çölyak hastaları, hasta yakınları ve katılımcılara glutensiz gıdalardan oluşan bir kahvaltı ikram edildi. Etkinliğin sonunda katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Haber / Özge MERİÇ