Tiyatro severler salona sığmadı 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında düzenlenen 'Barut Fıçısı' adlı tiyatro oyunu Kapaklı ve Çerkezköylü sanatseverler için ücretsiz sahnelendi. S

GÜNDEM 7.12.2018 16:48:00 0
Tiyatro severler salona sığmadı 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen ve Kapaklı Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanlığı'nın desteğiyle düzenlenen Barut Fıçısı adlı tiyatro oyunu seyirciler tarafından yoğun ilgi gördü. Dünya Engelliler Günü kapsamında dün akşam saat 20:30'da Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda sahnelenen tiyatro oyununa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behçet Atlı, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan ile birlikte çok sayıda izleyici katıldı.

 

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

 

Makedon Yazar Dejan Dukovski'nin kaleme aldığı, Yıldıray Şahinler'in uyarlayıp yönettiği 'Barut Fıçısı' adlı tiyatro oyununun başrollerinde; Yıldıray Şahinler, Ruhi Sarı, Aşkın Şenol ve Faruk Akgören yer aldı. Kapaklı ve Çerkezköylü vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tiyatro oyununda yoğunluktan dolayı bazı izleyiciler salona alınamadı. Bazı seyirciler tiyatro oyununu merdivenlerde oturarak izlerken bazı seyirciler ise oyunu ayakta izledi. Yaklaşık 2 saat süren tiyatro oyunu seyirciler tarafından ilgi ve beğeni ile izlendi. Barut Fıçısı adlı tiyatro oyununun sonunda protokol üyeleri, oyunculara çiçek ve plaket takdim etti.

 

BARUT FIÇISI

 

"Barut Fıçısı" adlı tiyatro oyunu kapitalizm karşısında yenilen bir sistemin doğurduğu acıları, psikolojik travmaları, dostluğun, kardeşliğin yok oluşunu anlatıyor. Oyuncular sahnelediği tiyatro oyunu ile hissedilen duyguyu başarılı bir şekilde izleyicilere aktarıyor.

 

Haber / Özge MERİÇ