Hem doğa hem kaynaklar korunuyor

Ergene'de bulunan atık getirme tesisi, tekrar değerlendirilebilen atıkları geri dönüştürerek doğal kaynakları tüketmeden yeni ürünler elde edilmesini sağlıyor. Ergene Sağlık Mahallesi 1.Sınıf Atı

GÜNDEM 7.12.2018 16:46:00 0
Hem doğa hem kaynaklar korunuyor

Ergene Belediyesi yetkilileri, Sağlık Mahallesi eski futbol sahası kısmında 2016 yılında açılışı yapılarak hizmete sunulan 1.Sınıf atık getirme tesisine getirilen atıklar ile hem ekonominin kazandığını hem de doğanın korunduğunu belirtti.

 

14 AYRI ATIK TOPLANIYOR

 

Sağlık Mahallesi eski futbol sahası kısmında bulunan tesisin bin 600 metre kare olduğu ve içinde çamaşır makinesinden pile kadar 14 ayrı atık toplandığı kaydedildi. Tesiste evlerden çıkabilecek çöpler harici ambalaj atıkları, lastikler, ahşap malzemeler, elektronik atıklar, piller ve tekstil atıklarının kabul edildiği belirtildi. Yapılan bu tesiste doğa ve insan sağlığına zararlı olan florasan lamba, kullanım ömrü geçmiş ilaçlar ve evlerde oluşabilecek diğer tehlikeli atıklarında kabul edildiği tehlikeli atık depolama bölümünün bulunduğu kaydedildi. Atık getirme merkezine mutfak atıkları, park ve bahçe atıkları, inşaat ve yıkıntı atıkları, endüstriyel atıklar, tıbbi atıklar, patlayıcı ve radyoaktif atıkların alındığı açıklandı.

 

Haber / Seda AKYOL