Motivasyon ve İlham Kaynakları Eğitimi verildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ücretsiz eğitimler kapsamında Motivasyon ve İlham Kaynakları Eğitimi verildi. Bugün 14:00-16:00 saatleri arasında düzenlenen eğitime konuşmacı olar

GÜNDEM 5.12.2018 16:08:00 0
Motivasyon ve İlham Kaynakları Eğitimi verildi

Hedeflerine ulaşan ve ulaşamayan insanlar arasındaki en belirgin farkın başarıyı yakalayamayanların kendilerine inanmaması olduğunu kaydeden Recep Keskin, “Kendinize olan inancınızı arttırmak, motivasyonunuzu arttırmak için her sabah aynada kendinizle konuşun” dedi. Başarılı insanların, başarısız olma planı yapmadığını, onun yerine karşılarına çıkabilecek zorlukları düşündüğünü ve çözümler üretmeye çalıştığını kaydeden Keskin, “Başka bir deyişle kendilerini en kötü senaryo için hazırlarlar. Kendilerine sürekli ‘Ne olursa olsun bunun üstesinden gelebilirim’ der ve başarırlar” dedi.

 

“ZAYIFLIK GİDERİLDİĞİNDE BAŞARI DA KENDİLİĞİNDEN GELİR”

 

Başarılı insanların dışarıya tamamen açık ve öğrenmeye istekli olduğunu kaydeden Keskin, “Başarı, aslında, sıradaki zayıflığın geliştirebileceğiniz yönlerinizin farkında olmanızdır. Zayıflığı giderdiğinizde başarıda kendiliğinden gelecektir” dedi.

 

“VİZYONUNUZU GELİŞTİRİN”

 

Recep Keskin’in ardından konuşan Ayla Uçkun da özfarkındalık konusunda bilgi verdi. Özfarkındalığın, kişiliğin güçlü yanları ile zorlanılan yanları değerlendirme, duyguları anlama ve tanıma ve bu duyguların insanın kendi dengesi ve diğer insanlar üzerindeki etkilerini kavrama becerilerini içerdiğini söyleyen Uçkun, “Eğer olumsuz düşünürseniz hem karamsar olursunuz hem de yaşamdan keyif alamazsınız” dedi. Uçkun, “Özfarkındalık yaratmak ve kazanmak için sınırlarınızı kırın, özgür ve sınırsız bir dünyanın keyfini çıkartın. Kişi günde kendine 10 dakika ayırarak vizyonunu geliştirir. Kendinize bu yönde düşünce ekin her zaman olumlu düşünen olun” tavsiyelerinde bulundu. Uçkun, olumlu düşünmenin pozitif enerji verdiğini de belirtti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU