Geleceğim Sensin Projesi örnek olarak anlatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde düzenlenen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" isimli çatı projesi kapsamında hayata geçirilen, "Geleceğ

GÜNDEM 5.12.2018 16:05:00 0
Geleceğim Sensin Projesi örnek olarak anlatıldı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun Eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun fikri ve Edirne Valiliği’nin desteğiyle hayata geçirilen "Geleceğim Sensin" projesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Türkiye’nin 81 ilinde görev yapan valilerin eşlerine, örnek proje olarak anlatıldı.

 

 UNUTULMAZ BİR KONSERE İMZA ATTI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet edilen Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu, "Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası" ile projenin hayata geçirilmesinde "Gönül Elçisi" olarak görev alan Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri, hikayelerini anlattı. Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun fikriyle hayat bulan proje kapsamında, Gönül Elçisi olarak görev alan Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Dr. Öğr. Üyesi Musa Eren İşkodralı, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Öner Dinç, Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Tan, Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci, Arş. Gör. Ümit Çavuş, Öğretim Elemanı Gizem Alkan ve Adnan Sever, Edirne’nin dezavantajlı bölgelerindeki ilköğretim okullarında bir yetenek taraması düzenleyerek, 17 okuldan, genel olarak devam, disiplin ve uyum sorunu yaşayan 55 yetenekli öğrenciyi, şan, nota ve enstrüman başta olmak üzere kapsamlı bir müzik eğitimine almıştı. 4 aylık yoğun bir eğitim döneminin ardından, çocukların oluşturduğu koro ve orkestra tarafından hazırlanan "Geleceğim Sensin Konseri", 31 Mayıs 2018’de Edirne’de düzenlenmiş ve proje büyük beğeni kazanmıştı. Bu süreçte projeye dahil olan 8 öğrenci, tüm sınavları başarıyla geçerek, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğrenci olmaya hak kazandı. Mayıs ayında düzenlenen konserin ardından çalışmalarını aynı hızla sürdüren proje ekibi, Emine Erdoğan'ın takdirleriyle, Kasım 2018’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet edildi ve proje 81 ilde görev yapan vali eşlerine rol model olarak anlatıldı. Davet kapsamında Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde unutulmaz bir konsere imza attı. 

 

ÖRNEK OLARAK ANLATILDI

 

Programda Emine Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu’nun konuşmalarının ardından "Trakya Üniversitesi Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası" izleyicilere keyifli anlar yaşatan bir konser verdi. Heyecanı gözlerinden okunan öğrencilerin konseri büyük beğeni toplarken, proje tüm konuklara örnek olarak anlatıldı.

 

17 OKULDA 55 YETENEK

 

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, müziğin evrensel ve gücüne inanıldığı takdirde tüm zorlukların üstesinden gelecek bir nitelikte olduğunu ifade ederek "Uzun, yorucu ve bir o kadar da eğlenceli ve mutluluk veren bir sürecin ardından 17 okulda 55 yetenek keşfettik. Değerli hoca arkadaşlarımla 4 aylık bir eğitim sürecinden sonra elmaslarımızı işleyip onların yeteneklerini gözler önüne serdik. Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde olmaktan ve projemizi çok değerli bir davetli kitlesine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Projenin fikir sahibi Dr. Nilgün Tabakoğlu, toplumsal gelişime katkı sağlamayı amaçladıkları projeyle ilgili "Aylardır gece gündüz demeden çalıştık. Birlikte ilmek ilmek ördüğümüz projemizle minik dostlarımızın hayatına dokunmaya çalıştık. Bugün onlara, yaşama sımsıkı bağlanmalarını sağlayan hedefler kazandırmış olmanın mutluğunu yaşıyoruz" dedi.

 

"GELECEĞİM SENSİN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, 81 ilin valilerinin eşlerinin öncülüğünde birçok değerli proje gerçekleştirildiğini fakat bu projeler arasında Trakya Üniversitesi’nin "Geleceğim Sensin" projesinin öne çıktığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Eşim Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun hepimizi heyecanlandıran fikriyle aylar önce çıktığımız bu zorlu ve bir o kadar da keyifli yolda öğrencilerimizin hayata farklı bir gözle bakmalarını sağladık. Devlet Konservatuvarımızın değerli hocaları onların içerisindeki yeteneği keşfetti ve mahir sarraf gibi yavrularımızı birer mücevher haline getirdi" dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU