TÜBİTAK 2204 Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

TÜBİTAK tarafından bu yıl yapılacak olan 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri ile 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje yarışmaları kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 5.12.2018 15:54:00 0
TÜBİTAK 2204 Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

TÜBİTAK İstanbul Avrupa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Özkol'un bilgilendirme yaptığı toplantıda Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, il genelinde bulunan ortaokul ve lise öğrencileri ile birlikte danışman öğretmenler yer aldı.

 

 PROJELER SON DERECE ÖNEMLİ

 

TÜBİTAK İstanbul Avrupa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Özkol tarafından katılımcılara, “Yarışma Süreci”, “Yarışmanın Amacı”, “Yarışmanın İçeriği”, “Yarışmanın Temel İlkeleri”, “Başvuru Koşulları”, “Başvuru Değerlendirmesi”,  “Yarışma Takvimi”, “Projenin Neden Yapılması Gerektiği” konularında bilgiler aktardı. Düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, TÜBİTAK Projeleri Türkiye'nin geleceği için son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, TÜBİTAK’ın bir hedefi, projesi olan kişilerin önünde duran taşları kaldırmaya yardımcı olduğunu, yurtiçinde yüksek öğretime geçişte katsayı desteği verdiği gibi, yurtdışında okuma hedefi olan birçok öğrenciye burs sağlayarak, eğitimlerine büyük katkı sağladığını belirtti. Büyük denizlerin küçük damlalardan oluştuğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, çok küçük, önemsiz denen bir fikir veya buluşun insanlık için, gelecek için çok faydalı bir çalışmaya ilham verebileceğini, bu yüzden TÜBİTAK tarafından öğrencilerin yapmış olduğu her çalışmanın değerlendirildiğini söyleyerek, öğrencilerden bu durumun farkında olmalarını ve fikirlerini cesaretle ortaya koymalarını istedi.

 

HER YIL DAHA FAZLA PROJE İLE KATILIYORUZ

 

Edirne olarak her yıl daha fazla proje ile TÜBİTAK’a başvuruda bulunulduğunun altını çizen Hakan Cırıt, bu durumun Edirne adına gurur verici olduğunu ve bu başvuruların gelecek yıllarda da katlanarak artacağına inandığını dile getirdi. Edirne eğitim camiasının yöneticisiyle, öğretmeniyle ve öğrencileriyle büyük bir potansiyeli olduğunu belirten Cırıt, bu potansiyeli ortaya çıkarmaya yardımcı olacak çalışmalardan biri olan TÜBİTAK 2204 Proje Hazırlama Atölyesi bilgilendirme toplantısının eğitim camiasına ve Edirne'ye hayırlı olmasını diledi. TÜBİTAK 2204 Proje Hazırlama Atölyesi Bilgilendirme Toplantısı, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ