Süt çiftliklerini ziyaret etti

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, ilde bulunan ari işletme ve AB onaylı süt çiftliklerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Özel'e incelemelerinde Hayvan Sağlığı ve Yetişt

GÜNDEM 4.12.2018 15:05:00 0
Süt çiftliklerini ziyaret etti

Merkez Deveçatağı Köyü’nde bulunan Aytar Tarım ve Hayvancılık İşletmeleri Anonim Şirketi ile Kavaklı Beldesi Turist Mahallesi’nde bulunan Dünya Hayvancılık Tarım ve Gıda Ürün Paz. San. Ticaret Anonim Şirketini ziyaret eden Özel ve beraberindekiler işletmeler hakkında bilgi aldı. Hastalıktan Ari İşletme ve Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası sahibi olan Aytar Tarım’ın, Çiğ Süt Satış İzni olan ve mevcut hayvan sayısı ile Trakya’daki en büyük süt çiftliği olduğu ifade edilirken, Dünya Hayvancılık; Hastalıktan Ari İşletme ve Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası sahibi olup Simental ve Montofon hayvan varlığı ile merkez ilçede bulunan diğer işletmelerden ayrıldığı belirtildi.

 

6 İŞLETMEDEN ARİLİK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

 

Merkez ilçede 7 adet hastalıktan ari işletmenin mevcut olduğunu, 6 işletmede arilik çalışmalarının tamamlandığını, 1 işletmede ise devam ettiğini kaydeden İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, hastalıktan ari işletme statüsünde bulunan bu 6 adet işletmenin aynı zamanda onaylı süt çiftliği sertifikası sahibi olduğunu, AB standartlarında süt üretebilecek durumda olduğunu, 2 adet işletmenin ise çiğ süt satış izni olduğunu kaydetti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ