Başarılı olan erler ödüllendirildi

Tekirdağ'da vatani görevini yapan 373'üncü kısa dönem askerler yemin etti. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, eğitim ve spor alanında başarılı olan ve birliğe ilk katılan erlere ödül verdi. Asker

GÜNDEM 30.11.2018 18:30:00 0
Başarılı olan erler ödüllendirildi

Tekirdağ'da kısa dönem erler, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen yemin töreninde yemin etti. Türk bayrağı ve tüfeklerin üzerine ellerini koyarak yemin eden askerler, sonrasında aileleriyle hasret giderdi.

 

AİLELERE SESLENDİ

 

Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karataş, yemin töreninde yaptığı konuşmada ailelere seslenerek “Ne mutlu sizlere ki, asil Türk milletine böyle Mehmetçikler hediye ettiniz. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Biliyorum ki sizler bugün, asker anası, asker babası, asker eşi, kardeşi ve yakınları olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyorsunuz. Bin bir güçlükle yetiştirip bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız, bu ocağa adım attıkları andan itibaren bizim de evlatlarımız olmuşlardır. Onları en az sizin kadar sevip koruyacağımızdan ve daha bilgili, daha donanımlı, daha sağlıklı olarak tekrar size teslim edeceğimizden emin olunuz” dedi.

 

ÖDÜL VERİLDİ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da eğitim ve spor alanında başarılı olan ve birliğe ilk katılan erlere ödül verdi. Törene Vali Aziz Yılıdırım, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve çok sayıda asker aileleri katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU