Kişisel Gelişim Eğitimi düzenlendi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası eğitimlerine devam ediyor. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından dün saat 13:30'da "Kişisel Gelişim" eğitim semineri düzenlendi. Çelenk Group Yönetim

GÜNDEM 28.11.2018 18:46:00 0
Kişisel Gelişim Eğitimi düzenlendi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde Etkili İletişim,                 Yeniliklere Uyum Sağlama, Takım Ruhu, Rollerimizi Etkin Kullanabilme, Motivasyon gibi konular anlatıldı.

 

ETKİLİ İLETİŞİM HAYATIMIZDA BÜYÜK ROL OYNUYOR

 

Eğitime 'Düşlerim' adlı şiiri okuyarak başlayan Çelenk Group Yönetim Kurulu Başkanı Eda Çelenk, "Etkili iletişim hayatımızın her yerinde kendimizi ifade etmek konusunda büyük rol oynar. Bu ister okul zamanlarında, ev hayatında, özel hayatınızda ya da iş hayatınızda çok önemlidir. Buna örnek olarak; bir işe başladınız ve çalıştığınız yerde sizden daha fazla deneyimli olan bireyler bulunmakta. Bu işte uzun süreli çalışıp çalışmamak o tecrübeli dediğiniz insanların elindedir. Çünkü işe başladığınız ilk zamanlar sizinle iletişime geçtiği süre zarfında size, işin zorluğundan, patronun nasıl biri olduğundan ya da iş yerindeki diğer zorluklardan yani size hep olumsuz yönlerinden bahsettiğinde sizde elinizde olmadan direkt bir önyargı oluşur ve o işten çok kısa bir zaman sonra ayrılırsınız. Aslında işler tam tersi olsa olumsuz bir şekilde değil de size her şeyi daha olumlu bir şekilde anlatmış olsaydı bu hem sizin hem kendisi için daha iyi olabilirdi. Ama böyle bir zaman diliminde insanlarla uygun bir iletişim kurmak oldukça zordur. Senkrasyonun tek sebebi eski çalışanlardır" şeklinde konuştu.

 

UYGULAMALI EĞİTİM

 

Eğitime uygulamalı olarak devam eden Çelenk katılımcılardan gözlerini kapatarak hayallerine odaklanmalarını istedi. Katılımcılara ilk olarak kendilerini evlerinde hayal etmelerini söyleyen Çelenk daha sonra sokakta, ilçede, ilde, Marmara bölgesinde, Türkiye’de, Dünyada, Ekvatorda hayal etmelerini söylerken ardından tekrar geri dönmelerini istedi. Daha sonra kapılarını çalmalarını ve kapıyı açan kişinin 10 yıl önceki hallerini hayal etmelerini söyledi. Sonrasında gözlerini açan katılımcıların neler hissettiğini sordu.

 

"HAYATIMIZDAKİ OLUMSUZLUKLARI DEĞİŞTİRMEK BİZİM ELİMİZDE"

 

Hayatımızdaki olumsuzlukları değiştirmek kendi elimizdedir diyen Çelenk, "Hepimizin en çok istediği şey kendini değerli hissetmektir. Üzüldüğümüzde, güldüğümüzde, korktuğumuzda ya da sinirlendiğimizde en yakın olduğumuz kişilerin her zaman yanımızda olmalarını isteriz. Ama onları yanımızda tutmak tamamen bizim elimizdedir. Eğer onlarla uyum içinde bir iletişim kuramazsak bu mümkün değildir. Yani her zaman kedimizi düşünürsek ve başkalarının düşüncelerine önem vermezsek ya da bir konu hakkında her zaman karşımızdaki kişiye olumsuz dönütler yaparsak karşımızdaki insanı hem üzmüş hem de kaybetmiş oluruz. Hayatımızdaki olumsuzlukları değiştirmek bizim elimizde bu olumsuzlukları iyi düşüncelerle değiştirebiliriz" dedi.

 

KADINLARIN DAHA ÇOK GELİLMESİ GEREKİYOR

 

Özellikle kadınların kültürel anlamda daha çok gelişmesi gerektiğini vurgulayan Çelenk, "Biz kadınlar her şeyi başarabildiğimizi bundan çok seneler öncede göstermiştik. Hala göstermekteyiz.  Çalışan ya da çalışmayan kadınlarımız her şeyi öğrenmek bizim elimizde. Boş kaldığınız zamanları değerlendirmek için Kent Konseylerine kayıtlarınız kaptırın, olabilecek her türlü kültürel aktiviteden yararlanın" şeklinde konuştu.

 

Haber / Seda AKYOL