Çorlu Deresi kirliliği ile yine gündemde

Çerkezköy'den geçen ve kirliliği ile sık sık gündeme gelen Çorlu Deresi, dün griye boyandı. Geçtiğimiz ay kırmızıya bürünen Çorlu Deresi dün de gri renkte aktı. Dereden numune aldıkl

GÜNDEM 27.11.2018 14:42:00 0
Çorlu Deresi kirliliği ile yine gündemde

Trakya'da kirliliği ile gündemden düşmeyen Ergene Nehri'nin kolu olan Çorlu Deresi, geçtiği Veliköy Mahallesi kesiminde griye bürünerek akmaya başladı. Çevresinde birçok fabrika bulunan deredeki kirliliğe tepki gösteren vatandaşlar derenin sürekli kirlendiğini belirterek, yetkililerin önlem almasını istedi.

 

“FABRİKALARDA DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

 

Tekirdağ Çevre İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri sabah saatlerinde derenin gri akan bölümünden numune aldı. Öğlen saatlerinde derede yeniden incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak “Akşam müdürlüğümüze Çorlu Deresi’nde renk değişimi meydana geldiği yönünde ihbar üzerine bugün denetim ekibi arkadaşlarımız derede numune alma çalışması yaptı. Dere boyunca bulunan fabrikalarda denetimlerimiz devam edeceğiz” dedi.

 

“ANLIK KİRLİLİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Sabah aldıkları numunelerde parametlerde bir kirliliğe rastlanmadığını kaydeden Albayrak “Anlık bir kirliliğin geldiğini düşünüyoruz. Suyun renginde herhangi standartları aşan bir durumun olmadığını gördük. Olayla ilgili dere boyunca ekiplerimiz çalışmalarını sıklaştıracak. Anlık bir kirliliğini düşünüyoruz. Nereden geldiği konusunda kesin bir bilgi yok. Laboratuar sonuçları çıktıktan sonra sizler paylaşacağız” dedi.

 

GEÇEN AY KIRMIZI AKMIŞTI

 

Çorlu Deresi, geçen ay da kimyasal atıklar nedeniyle kırmızıya bürünmüştü. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İlçe Jandarma ve Emniyet Müdürlükleri ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Çevre Müdürlükleri ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Çevre Müdürlüğü ekipleri, sudan numune almış, ekipler, bölgede 3 kilometre boyunca yaya olarak tarama faaliyetinde bulunurken, bir kısmı toprak altında kalan 2 kilometrelik beton büz hattı tespit edilmişti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU