'İhtişamlı köprüler bizi güçlü göstermiyor'

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı Aylık İl Divan Toplantısı Çorlu'da yapıldı. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, "Yakında şeker ithal edeceÄ

GÜNDEM 26.11.2018 14:20:00 0

Siyasi partilerin vaatleri yerine getiremedikleri zaman seçim yoluyla değiştirildiğini ifade eden Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, "Şimdi iç borç artıyor. Dış borç artıyor. Faiz sürekli artıyor. İşsizlik artıyor. Tarım öldü. Buğday değil, saman bile ithal ediyoruz. İnsanlar artık gramla et alıyor. Herkes borçlu duruma geldi. Ticaretle uğraşan vatandaşımız borçlu. Çiftçi ekip biçmekten bile vazgeçti. Hükümet bu konularda hiçbir adım atmıyor. Eğitim politikamız iflas etmiş. Herkes çalışmadan para kazanmamın peşine düştü. Tehlike çanları çalıyor. Ahlaksızlık arttı. Yolsuzluk arttı. Bu beceri ister ama mahvetmenin becerisini ister" dedi.

 

"YAKINDA ŞEKER İTHAL EDECEĞİZ"

 

Şeker pancarı üretiminden geçimini sağlayan kişi sayısının azaldığını belirten Pehlivan, "Yakında şeker ithal edeceğiz. 15 şeker fabrikası özelleştirildi. Şeker tarlalarda kaldı. İhtişamlı köprüler bizi güçlü göstermiyor. Tamamen ranta yönelik hareketler bunlar. Bizi hastalıklı gösteriyor. Türkiye obeziteli hale geliyor” dedi. Türkiye’nin ekonomik yönde şiştiğini fakat güçlenmediğini kaydeden Pehlivan “Güçlenmek üretimle olur. Ülke bu mantıkla ayağa kalkmaz. Devletin 1 trilyon 200 milyar borç veriyor. Dış borç 500 milyar TL’ye yanaştı" dedi.

 

"SÜREKLİ KARGAŞA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR"

 

Dış politika ile ilgili de konuşan Pehlivan, ABD’nin ve İsrail’in İslam ülkelerinde sürekli kargaşa çıkarmaya çalıştığına vurgu yaparak, "Suudi Arabistan, ABD’nin menfaatleri doğrultusunda Yemen’i bombalıyor. Burada İsrail’in menfaati var. İsrail’i açık denizlere çıkarmak istiyorlar. Onun için Yemen’de kargaşa çıkardılar. Yemen’de şimdi binlerce kişi açlıktan dolayı ölüyor. Buna karşı çıkıp dur diyecek biri yok." dedi.

 

YENİ ÜYELERE ROZET TAKTI

 

Yerel siyasete de değinen İl Başkanı Feti Pehlivan “Belediye başkanları halkın şehremini olacak kişilerdir. Belediye başkanları halka en yakın ve sıcak duran, dert babası olacak, herkesin derdiyle dertlenen kişiler olması gerekir. Belediyecilik günümüzde yolsuzluğun içine batmış gözüküyor. Maalesef   'rüşvet alan da veren de memnun' dur diye bir safsata icat edilmiş. Biz belediyeleri aldığımızda ‘rüşvet alan da veren de melundur’ diye tekrar yazacağız" dedi. Pehlivan konuşmasının ardından başka partilerden istifa ederek Saadet Partisi'ne katılan yeni üyelere rozet taktı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU