Kadına şiddete karşı çözüm önerilerini anlattı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Tekirdağ İl Temsilciliği tarafından "Türkiye'de Kadına Şiddet: Nedenler, Çözüm Önerileri" adlı konferans düzenlendi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası

GÜNDEM 26.11.2018 13:53:00 0
Kadına şiddete karşı çözüm önerilerini anlattı

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşması KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şahin tarafından yapıldı. Düzenlenen konferansa Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

 

"ARTIK İNSANİ KALKINMA LAZIM"

 

Türkiye’de Kadına Şiddet: Nedenler, Çözüm Önerileri adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Aile Sosyal Politikalar Eski Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Kadın ve toplum için yapılması gereken çok önemli işler var. "Beş yaş altı çocukların temiz su bulamadığı için öldüğü bir dünya var. Binlerce çocuğun Ege kıyısında umut denizinin ölü denize döndüğü Aylan bebeklerin kıyıya vurduğu merhameti ve vicdanı kaybolmuş bir dünya var. Kadına, çocuğa ve topluma dair yapılması gereken çok önemli işler var. Ekonominin, kişi başına düşen gelirin arttığı bir dünya insanı mutlu etmiyor. Aslında maddi ve manevi kalkınmanın ne kadar önemli olduğu bize söyleniyor. Modern dünya artık diyor ki artık insani kalkınma lazım" sözlerine yer verdi.

 

AMERİKA DAHİ BAŞARAMADI

 

"Eğitim meselesinde yapılan çalışmada bugün her şehirde açılan üniversitelerde kızlarımızın üniversiteye gitme oranı çok ciddi bir iyileşme olmuştur. Kızlarımızın üniversiteye gitme oranı yüzde 45'leri yakalamıştır. Bu çok önemli bir rakamdır. Yaptığımız çalışmalarda rakamlara bakın bu alanda yapılan çalışmalar arasında bir Türkiye modelidir. Bunu Amerika dahi başaramadı. Avrupa Türkiye bu rakamları nasıl iyileştirdi diye baktı, araştırdı ve Türkiye modelini gördü. Özellikle kızlarımızın okullaşması güçlendirilmesi ve önündeki engellerin kaldırılması fırsat eşitliği verilmesi çok önemliydi." sözlerine yer verdi.

 

Haber / Yakup KARATEPE