'Yarınımız sizlere emanet'

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenliğin, fedakârlık, cefakarlık isteyen saygın meslekler

GÜNDEM 23.11.2018 17:28:00 0

Öğretmenlerin her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olduğunu söyleyen Vali Yıldırım “Öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Bizlerden geleceği devralacak olan yavrularımızı sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak görürler” dedi.

 

“TOPLUMU İNŞA EDEN MİMARLARSINIZ”

 

Öğretmenlere de seslenen Yıldırım “Kutsal bir mesleği icra etmenin onurunu taşıyorsunuz. Yarınımız sizlere emanettir. Kültür mihmandarısınız. Toplumu inşa eden mimarlarsınız. Mesleğinizin asıl amacı, nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmak, yarınlara hazırlayabilmektir. Çocuklarımıza bilgi edinme yöntemlerini öğretirken, idealleri olan, tekniği milletin ruhuyla harmanlayan, vizyonu olan bir nesil yetiştirmek, mutlu ve huzurlu bir toplum inşa etmek temel sorumluluğunuzdur. Sorgulayan, irdeleyen, dünyaya açık beyinler yetiştirmek hedefiniz olmalıdır. Bunların yanı sıra millet bilincini yaşatabilmek için gençlerimize, milli kültürümüzü ve manevi değerlerimizi aktarmak başlıca görevinizdir.Toplumu kucaklayan, dünyayı algılayan, teknolojiyi kullanırken milletin değerleriyle uyumlu, milletin ruhuyla harmanlanmış; sevgi, şefkat ve merhametle yoğrulmuş, erdemli ve ahlaklı nesil yetiştirmek misyonunuz vardır” dedi.

 

“GÜVENİM TAMDIR”

 

Çağı yakalamış, zamanın ruhuna uygun evrensel değerleri bilen, milli kültürümüzü  ve manevi değerlerimizi de özümseyen gençler istediklerini dile getiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “Kalkınma yarışında bizlere gurur verecek, çağdaş milletler seviyesine ülkemizi taşıyacak gençler istiyoruz sizden. Bu kutsal mesleği icra ederken sorumluluğunuzu yerine getireceğinize olan güvenimiz tamdır. Bu vesile ile Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ilerleyen tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ