Türkler, mescitlerinin kapatılmasına tepki gösterdi

Yunanistan Selanik'te yaşayan ve Yunan makamları camilerin açılmasına izin vermediği için namazlarını Makedonya- Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği lokalinde kılmak zorunda kalan yaklaÅ?

GÜNDEM 23.11.2018 17:12:00 0
Türkler, mescitlerinin kapatılmasına tepki gösterdi

Selanik'te, Osmanlı döneminden bugün ayakta kalabilen Hamza Bey, Hortacı Süleyman Efendi, Yeni Cami ve Alaca İmaret Cami, devlet tarafından ibadete kapalı tutulurken, bazıları ise müze olarak kullanılıyor. Yaklaşık 7 bin Türk'ün yaşadığı kentte cemaat, cuma ve bayram namazlarını Makedonya ve Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği binasının zemin katındaki lokalinde kılmak zorunda kalıyor.

Dedeağaç'ın Dimitoka ilçesinde görev yapan ve yaklaşık 300 kilometre uzaklıktaki Selanik'e gelerek, cuma namazlarını kıldıran imam Abdurrahim Guru “Bu dernek 2005 yılından beri faaliyette olan bir dernek. Bu derneğin yanı başında bir mescit vardı. Bu mescit, geçen yılın Haziran ayında 12 yıl hizmet verdikten sonra bazı gerekçelerle maalesef ibadete kapatıldı. Yaklaşık 22 hafta süreyle cuma namazları maalesef derneğimizin bu yakınında Trogois Parkı'nda kılındı. Şimdi ise cuma namazlarımızı biz burada derneğin lokalinde kılıyoruz” dedi. Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu, yıllardır camilerinin kapalı olduğunu, defalarca başvurmalarına rağmen bir caminin kendilerine tahsis edilmediğini söyledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ