'Aile güçlü olursa toplum da güçlü olur'

"Evlilik Öncesi Eğitim Yaygınlaştırma Projesi " toplantısında konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Yılmaz, aile güçlü olursa toplumun da güçlü olacağÄ

GÜNDEM 23.11.2018 17:07:00 0

Tekirdağ’da bir otelde yapılan toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı  Abdulkadir Abuşoğlu, Aile Eğitimi Danışmanlık Hizmeti Daire Başkanı Rahime Şen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutan Vekili Haşim Göksel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Yılmaz, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Yılmaz, bu proje ile bireylerin uzun ömürlü ve sağlıklı evlilikler tesis etmelerine katkı sağlamanın hedeflendiğini belirtti.

 

“GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TÜRKİYE”

 

Aile güçlü olursa toplumun da güçlü olacağını söyleyen Yılmaz “Aile müessesini güçlendirir isek bugün toplumsal sorun olarak karşımıza çıkan birçok tali meseleye de aslında çözüm bulmuş oluruz” dedi. Bakanlığın tertip ettiği bu iki günlük programda 14 farklı kuruma mensup 32 personeli eğitimlerde faydalanmak üzere yetiştireceklerini kaydeden Yılmaz “Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye hedefleri için geleceğimizin huzuru ve mutluluğu için hep birlikte var gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

“ AİLE KAVRAMINI KORUMALIYIZ”

 

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Abuşoğlu’nun bilgilendirme konuşmasının ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da “Bizim toplumumuzun en önemli unsuru aile. Aile yapımız güçlü olduğu için, aile kavramına verdiğimiz önem her şeyin önünde olduğu için bizim toplumumuzda çok büyük problemler yaşanmıyor. Biz bu yapıyı daha da güçlendirmeliyiz. Günümüzde yaşanan birtakım gelişmeler bu yapının yıpranmasına neden olmuştur. Birtakım insanların bu yapıyı bozmak için yaptıkları çalışmaları boşa çıkarmak için çok daha fazla gayret sarf etmeliyiz. Ailemizi korumalıyız, aile kavramını korumalıyız ve bunları gençlerimize aktarmalıyız” dedi.

 

“İYİ BİR ŞEKİLDE İNCELENMESİ LAZIM”

 

Bunun için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bununla ilgili birkaç yıldır programlar geliştirdiğini kaydeden Vali Yıldırım “Evlilik öncesi eğitim programı da bunlardan bir tanesidir. Şu bir gerçektir ki evliliklerde boşanmalar artıyor. Evlilik kurumunun bir anlamda yıpranmasına da sebebiyet veriyor. Şöyle de söyleyebiliriz evlilik kurumunun yeterince anlaşılamadığını ortaya koyuyor.  Boşanmaların pek çoğu evliliklerin ilk üç ayında meydana geliyor. Hatta evliliklerin ilk yılında da çok fazla boşanmalar meydana geliyor. Bunları biz çevremizde görüyoruz. Valiliklerimize, kaymakamlıklarımıza, il müdürlüklerimize gelen vatandaşlarımızdan öğreniyoruz. Ne oluyor ki gençlerimiz, o kadar arzulu, istekli oldukları halde evlenir evlenmez boşanıyorlar. Bunun mutlaka çok iyi bir şekilde incelenmesi lazımdır” dedi.

 

“NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLATMALIYIZ”

 

Evliliğin çok önemli olduğunu, evlilik müessesini muhafaza etmenin ne kadar önemli olduğunu gençlere anlatmaları gerektiğini söyleyen Yıldırım “Belki evlenmeden eğitime gelmiyorlar ama evlendikten sonra kendilerine yardımcı olabilecek kurumlarımız var. Bunları hiç olmazsa tanıtsak, aile içerisinde birtakım problemler yaşayan gençlerimizin başvurabilecekleri bir yer olduğunu kendilerine gösterirsek, belki de bu evliliklerin birçoğunu kurtarabiliriz. Bu açıdan, bu eğitimleri çok önemsiyorum. Eskiden bunları aile büyükleri yapıyordu. Birtakım problemler çıktığında, onlara başvurulurdu. Onların tavsiyeleriyle pek çok evlilik kurtarılabilirdi ama bugünün dünyasında insanlar kalabalıklar içerinde yalnız yaşıyorlar ne yazık ki” dedi.

 

“BOŞANMALARIN ÖNÜNE GEÇİLEBİLECEĞİNE İNANIYORUM”

 

Eğitimle, insanların rehabilite edilmesiyle boşanmaların önüne geçilebileceğine inandığını söyleyen Yıldırım “Bunlar çözülebilir diye düşünüyorum. Bu sayede çok daha güçlü bir toplum ortaya çıkarabileceğiz. Kendine daha çok güvenen nesiller ortaya çıkarabileceğiz. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, buradaki uzman arkadaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, hatta bu konuda gönüllü çalışabilecek durumda olan ailelerimiz çözüm önerileri getirecektir. Ailenin korunması, ailenin geleceğe hazırlanması, aile içerisindeki gençlerin evliliğe hazırlanması, hayatımızda çok önemli basamaklardır. Bunların her biri zincirleme olarak birbirine bağlıdır” dedi. Konuşmaların ardından  Aile Eğitimi Danışmanlık Hizmeti Daire Başkanı Rahime Şen proje hakkında katılımcılara sunum yapıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU