"49 milyonluk kamu borcunun 35 milyonunu ödedik"

Dernek ziyaretlerini sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne konuk oldu. Başkan Akay, ziyarette 4 buçuk yılda yaptıklarınÄ?

GÜNDEM 23.11.2018 16:18:00 0

Dernek Başkanı Ersoy Aktaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Akay, bir taraftan geçmiş dönemden kalan borçları öderken, bir taraftan da kendi dönemlerindeki kamu borçlarını aksatmadan ödediklerini söyledi. Bir belediyenin yaptığı yatırımlardan, ortaya çıkardığı eserlerden dolayı borçlanmasının normal olduğunu ve bunun kabul edilebilir olduğunu dile getiren Akay, “Piyasa borcunun olması normal, kabul edilebilir. Çünkü o dönem kaldırımlar yapılmış, bazı yatırımlar yapılmıştı. Ama 49 milyon TL civarında kamu borcunu bırakmak reva mı? Biz göreve geldik 8 yıl ödenmeyen kamu borçlarını ‘Hadi ödeyin’ diye istediler. Biz de bu borcu yapılandırdık ve her ay düzenli şekilde ödüyoruz” dedi.

 

EN AZ 10 STAT YAPILABİLİRDİ

 

Akay “Eğer bu borç olmasaydı 29 Ekim Spor Kompleksi içerisine yapılan stat gibi en az 10 stat daha yapılabilirdi. Veliköy Mahallemize yapılan Düğün Salonu gibi 10 düğün salonu daha yapılabilirdi. Kapalı Pazar Yeri gibi 4 Pazar Yeri daha Çerkezköy’e kazandırılabilirdi” dedi. Kızılpınar’da ve Veliköy’de yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Akay “30 Mart 2014 yılında Çerkezköy nüfusu 112 bindi. 2019 yılı başında ise tabelada bu rakamın 168-170 bin civarında olmasını bekliyoruz. Çerkezköy, Tekirdağ’ın nüfus olarak 3’üncü, seçmen sayısı bakımından ise 2’nci büyük ilçesi. Türkiye ve Tekirdağ’da nüfus ortalama artış hızı yüzde 3 civarındayken, Çerkezköy’de bu yüzde 9 civarında. Bu nedenle Çerkezköy’ün kaybedecek, boşa geçirecek zamanı yok” dedi.

 

“YATIRIMLARIN HIZ KESMEMESİ LAZIM”

 

Başkan Akay, Çerkezköy’e gerek devlet yatırımlarının gerekse yerel yönetim yatırımlarının geleceği planlayarak, artarak devam etmesi gerektiğini dile getirerek “Devlet yatırımlarının, yerel yönetim yatırımlarının hız kesmemesi, durmaması lazım. Çünkü Çerkezköy nüfusu her yıl Türkiye ortalamasının üzerinde artan bir ilçe. Günü kurtarmak yerine önümüzdeki 5-10 yılı planlayarak yatırım yapılmalı, projeler geliştirilmeli” dedi. 2014 seçimleri öncesi vatandaşlara verdikleri tüm sözleri yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Akay, seçim beyannamesinin yüzde 85’ini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çerkezköy İçme Suyu Hattı yenilenmesi ve Bağlık Viyadüğü Projesi gibi bazı projelerin de temellerinin kısa sürede atılarak çalışmaların başlayacağını kaydeden Akay, “Çerkezköy İçme Suyu Hattı Projesi’ni TESKİ Projelendirdi, İller Bankası’na bugün yarın teslim edilecek ve çalışmalar 2019 yılında başlayacak” dedi.

 

“YILSONU İTİBARİ İLE ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRILACAK”

 

Kavak Dere’nin ıslah edildiğini, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne 14 dönümlük yaşam alanı kazandırıldığını, Tepe Piknik Alanı’na Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkının yapıldığını, 29 Ekim Spor Kompleksi’nin gençlerin kullanımına açıldığını belirten Akay, 10 milyon TL’lik yatırım olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun da yılsonu itibariyle Çerkezköy’e kazandırılacağını söyledi. Belediye olarak, doğumdan ölüme kadar vatandaşların yanında olduklarını dile getiren Akay, Mahalle Evleri Projesi ile ilgili de konuştu.

 

“YENİ BİR YAŞAM ALANINA KAVUŞACAK”

 

Fatih Camii önünden Adnan Kahveci Parkı’na kadar olan dere yatağı boyunca park ve yeşil alan düzenleme çalışması yaptıklarını dile getiren Akay “İçerisinde çocuk oyun grupları, spor alanları, oturma alanları, yürüyüş yollarının bulunacağı proje tamamlandıktan sonra Kent Park ile bütünleşecek. Eğer Devlet Su İşleri Pınarça Deresi’nin ıslahını Koca Geçit Mevkii’ne kadar tamamlarsa biz de bu projeyi Koca Geçit Mevkii’ne kadar uzatacağız. Eğer onlar ıslahı yapmaz ise 2019’dan sonra biz yapacağız” dedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kültür Merkezi projesinin de yılsonuna kadar hizmete açılmasının hedeflendiğini söyleyen Akay “Adnan Kahveci Parkı’nda 1. etap çalışmalarını tamamladığımız Kent Park projesinin 2. etap çalışmaları başladı. Çalışmalar bittiğinde yaklaşık 60 dönümlük yeni bir yaşam alanına kavuşacağız” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin eğitim ve öğretim konusunda da üzerine düşeni yaptığını söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sorunlu okul alanlarını temizleyerek Milli Eğitime tahsis ettik. Gerek hayırsever bulunması, gerekse de maddi olarak bazı okulların yapımına katkı sağladık” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ