Kan sürekli ihtiyaçtır

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Edirne Kan Bağışı Merkezi arasında imzalanmış olan işbirliği protokolü kapsamında, okullarda 'Her Bağış Üç Hayatâ€?

GÜNDEM 22.11.2018 17:22:00 0
Kan sürekli ihtiyaçtır

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Her Bağış Üç Hayat’ sloganıyla, ülkenin ve bölgenin kan ihtiyacına katkıda bulunmak, kan ihtiyacının sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekmek, gönüllü kan bağışının önemi ve gerekliliği konusunda eğitimler vererek bilinçlenmenin artmasını sağlamak, küçük yaştan başlayarak öğrencilerimize, yanı sıra velilerimize kan bağışının önemini kavratmak, gönüllü kan bağışçısı sayısını arttırmak, kan bağışında düzenli bağışın önemine dikkat çekmek, düzenli bağışçı sayısının artmasına katkıda bulunmak amacıyla kan bağışı kampanyasının başlatıldığını açıkladı.

 

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

 

Kan bağışı kampanyasının birinci ayında Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu’nda  192, İlhami Ertem Anadolu Lisesi’nde 31, Edirne Lisesi’nde 59, Kurtuluş İlkokulu’nda 69, İpsala Aliço Pehlivan İlkokulu/Ortaokulu’nda 41 ve Süloğlu Merkez okullarında 52 olmak üzere toplam 444 ünite kan bağışında bulunulduğu belirtildi. Kan bağışı etkinliğinin beşinci haftasında ise, Tayakadın Şehit  Cem Havale İlkokulu/Ortaokulu ve 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde devam ettiği açıklandı. Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Kan sürekli ihtiyaçtır. Kan bağışlamak dünyanın en hayırlı işlerinden bir tanesi olup kan veren kişinin kirli kanının temizleniyor olması da sağlık açısından çok faydalıdır. Bu yüzden sağlıklı herkesi kan vermeye davet ediyorum" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ