Akademik Kurul Toplantısı düzenlendi

Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı düzenlendi. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür başkanlÄ?

GÜNDEM 22.11.2018 16:39:00 0
Akademik Kurul Toplantısı düzenlendi

Kırklareli Rektörlük Binası Yönetim Kurulu Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Teknoloji Fakültesi’ndeki eğitim müfredatının en önemli unsurunun "İşyeri Eğitimi" uygulaması olduğunu ifade etti.

 

İŞYERİ EĞİTİMİ

 

Prof. Dr. Bülent Şengörür, İşyeri Eğitimi'nin Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilerin toplam 8 yarıyıllık eğitim öğretim süresinin; 7 yarıyılını fakültede 1 yarıyılını ise zorunlu olarak “İşyeri Eğitimi” adı altında uygulama becerilerini güçlendirmek amacıyla endüstri sektöründe tamamladıkları bir eğitim modeli olduğunu dile getirdi. Şengörür, "Teknoloji Fakültesi’nin uygulamaya dönük bir fakülte olması gerekiyor. Bu noktada ‘İşyeri Eğitimi’ çok önemli. Öğrencilerimizin bu eğitimden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için yönergemizi oluşturduk. Eğer tercih edilen bir Teknoloji Fakültesi olmak istiyorsak bu eğitimin uygulamalarını ciddi bir şekilde takip etmeli ve mutlaka başarılı olmalıyız. Bunu sadece üniversitem için söylemiyorum. Bu sistemi oturtursak bundan Türkiye kârlı çıkacaktır. Hem bölge ekonomisine hem de ülkemizin ekonomisine nitelikli iş gücü kazandırmış olacağız. Bunu; profesör, doçent, doktor öğretim üyesi, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi ve idari personel dahil olmak üzere tüm personelimizin taşın altına elini koymasıyla gerçekleştireceğiz" dedi.

 

PLAKET VERDİ

 

Prof. Dr. Bülent Şengörür'ün konuşmasının ardından Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Evren Çağlarer, fakültenin mevcut durumu ve 2017-2018 akademik yılında düzenlenen çalışmalar, Fakültede "İşyeri Eğitimi" sisteminin uygulanması ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü hakkında ayrıntılı bir bilgilendirme sunumu yaptı. Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Semerci ise, bölümleri bünyesinde yürütülen çalışmalara ilişkin sunum eşliğinde bilgiler paylaştı. Fakülte akademik personelinin görüş, öneri ve katkılarının alınmasının ardından Şengörür'e "Mekatronik" konulu bir kitap takdim edildi. Toplantı, Şengörür'ün doktor öğretim üyesi ünvanı alan Adem Uğurlu’ya plaket vermesi ve fakülte kadrosuna yeni katılan öğretim elemanlarına teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.

 

 

Haber / Yakup KARATEPE