Teftişör, hem güldürdü hem düşündürdü

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapmasında Ünlü yazar Gogol'un "Müfettiş" adlı eserinden uyarlanan "Teftişörâ?

KÜLTÜR SANAT 21.11.2018 17:57:00 0
Teftişör, hem güldürdü hem düşündürdü

Kültür ve sanat etkinliklerine bir yenisini daha ekleyen Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü Ünlü yazar Gogol’un “Müfettiş” adlı eserinden uyarlanan “Teftişör” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı.

 

İLGİYLE İZLENDİ

 

 Önceki gün saat 19:30’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Konferans Salonu’nda sahnelenen Teftişör adlı tiyatro oyununu Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Natan Yakuppur,  Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan ile sanatseverler izledi.

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Hem güldüren hem de düşündüren oyunun sonunda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından oyunculara çiçek takdim edildi. Çiçek takdiminin ardından oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

OYUNUN KONUSU

 

Ünlü yazar Gogol’un “Müfettiş” adlı eserinden uyarlanan “Teftişör” adlı tiyatro oyununu Oğuz Utku Güneş yönetirken, oyunda Barış Yıldız, Berk Yaygın, Çağdaş Tekin, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Ediz Akşehir, Gökhan Azlağ gibi usta isimler rol aldı. Sahne performanslarıyla dikkat çeken komedi oyununda; zaman çizelgesinde askıda kalmış bir zamanda, ulusların, dillerin ve kavramların birbirine karıştığı, bulaşık bir yer kürede, tüm kürenin uyum sağladığı “Bulaşık Uluslar Meclisi” teftişi altında uyumsuz bir ülkenin başındakilerin kimliği gizli bir “Teftişör”ün kente geldiği istihbaratıyla sarsılması ve bir otelde konakladığını öğrendikleri bu adamı aslında her şeyin yolunda gittiğine ikna etmek için harekete geçmelerinin ardından yaşanan olaylar anlatıldı.

 

Haber / Seda AKYOL