Güvenlik kamerası takmak artık zorunlu

Kırklareli'nde patlayıcı depolarına güvelik kamerası takma zorunluluğu getirildi. Kırklareli Valiliği'nin bir süre önce yayımladığı havai fişek kararına ekleme yapılarak, Kırklareli sınÄ?

GÜNDEM 20.11.2018 14:24:00 0
Güvenlik kamerası takmak artık zorunlu

Kırklareli Valiliği’nin bir süre önce yayımladığı havai fişek kararında,  2018 yılının Eylül ayında halk arasında ‘havai fişek’ olarak bilinen piroteknik maddelerin üretimi, ithali depolanması, satışı, taşınması kullanılması ve yok edilmesine dair karar yayımlamıştı. Karara yapılan ekleme ile Kırklareli sınırları içinde 1, 2 ve 3’üncü grup piroteknik madde satış izni bulunan bayilere, patlayıcı madde depolarına güvenlik kamerası takma zorunluluğu getirildi.

 

KABAHATLER KANUNU’NUN 32’NCİ MADDESİ UYGULANACAK

 

Kırklareli Valiliği’nin yayımladığı havai fişek kararı ile güvenlik kamerasının bu kararın tebliğinden sonra 2 ay içinde takılması gerektiği ifade edilerek, güvenlik kameralarının belirtilen sürede kurulmaması, fonksiyonel hale getirilmemesi ya da Valilik Kararı hükümlerine aykırı davranılması durumunda İl İdaresi Kanunu’nun 66’ncı maddesi ve Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesinin uygulanacağı kaydedildi. Kararın, piroteknik maddelerin terör örgütleri tarafından el yapımı patlayıcı madde olarak güvenlik kuvvetleri ve vatandaşlara karşı kullanılması nedeniyle alındığı belirtildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE