Sağlıklı beslenme hakkında önerilerde bulundular

Türk Böbrek Vakfı ve Tekirdağ Diyaliz Merkezi tarafından, Ergene Belediyesi Kültür ve Sağlık İşleri Müdürlüğü personeline 'Sağlıklı Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' hakkında eğitim se

GÜNDEM 18.11.2018 16:09:00 0
Sağlıklı beslenme hakkında önerilerde bulundular

Tekirdağ Diyaliz Merkezi Koordinatörü Ali Arda tarafından düzenlenen sunumda, özellikle tuz ve şeker konusuna dikkat çekildi. Arda, şeker kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, zayıf hafıza gücü, öğrenme problemleri, depresyon ve tokluk algısında bozulma tüm bu sorunların aşırı şeker tüketimiyle çok yakından ilgisi olduğu belirterek, şeker hastalığının dengesiz beslenme, kilo fazlalığı, hareketsizlik ve insülin mekanizmasında bozulmasıyla meydana geldiğini açıkladı.

 

HER GÜN EN AZ YARIM SAAT YÜRÜYÜŞ YAPILMALI

 

Arda şeker hastalığının belirtilerinden bahsederek, "Şeker hastalığının belirtileri, halsizlik ve yorgunluk, aşırı uyku, kilo kaybı, sık tuvalete gitme, ağız kokusu ve kapanmayan yaralardır. Şeker hastalığı, böbreklerimize, gözlerimize, dişlerimize, sinir sistemimize ve üreme organımıza zarar verir" dedi. Eğitim seminerinde ayrıca, sağlıklı beslenmenin yanı sıra insanların fazla hareket etmeleri gerektiği, her gün en az yarım saat yürüyüş yapılmasının uygun olduğu, asansör yerine merdiven kullanılması ve böbrekler için fazla su tüketiminde bulunulması gerektiği belirtildi. Eğitim seminerinin sonunda Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Albayraktar sunumu yapan Tekirdağ Diyaliz Merkezi Koordinatörü Ali Arda'ya teşekkür ederek hediye takdim etti.

 

Haber / Özge MERİÇ