"Bağımlılıkla mücadelemiz sadece uyuşturucudan ibaret değil"

Ergene Kaymakamlığı ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen bağımlılıkla mücadele eğitimi kapsamında yapılan "Bağımlılık Danışmanlığı Eğitimi" sertifika daÄ

GÜNDEM 18.11.2018 15:39:00 0
"Bağımlılıkla mücadelemiz sadece uyuşturucudan ibaret değil"

"Bağımlılık Danışmanlığı Eğitimi" sertifika dağıtım törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Proje Koordinatörü İlke Kızıltoprak, ilçe protokolü ve kursiyerler katıldı.

 

SADECE UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINDAN İBARET DEĞİL

 

İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan sertifika dağıtım töreni Psikolog Tuğba Çevik'in açılış konuşması ile devam etti. Çevik'in ardından konuşan Vali Yıldırım bağımlılıkla mücadelenin günümüzde önemli problemlerden biri olduğuna dikkat çekerek, "Bağımlılıkla mücadele günümüz dünyasında önemli problemlerinden bir tanesidir. Bağımlılık, pek çok konuda bugünün insanını rahatsız ediyor. Buna özel ilgi göstermek, bununla mücadele edebilmek için özel eğitim almış insanlarla birlikte çalışmak gerekir. Sizler de bunun için buradasınız. Süreç içerisinde proje kapsamında sizler eğitiminizi aldınız, çok daha faydalı olabilecek düzeye eriştiniz. Bağımlılıkla mücadele denince akla ilk gelen şey uyuşturucu bağımlılığıyla mücadeledir. Fakat bugünün dünyasında bağımlılıkla mücadele konusu sadece uyuşturucu bağımlılığından ibaret değildir" sözlerine yer verdi.

 

TELEFONLA AŞIRI VAKİT GEÇİRMEK BAĞIMLILIĞA NEDEN OLUYOR

 

Telefonla aşırı vakit geçirmenin de zamanla bağımlılığa yol açtığını dile getiren Yıldırım, "Hepinizin cebinde akıllı telefonlar var. Bu telefonlarla aşırı vakit geçirmek zamanla bağımlılığa dönüşüyor. Bağımlılıkla mücadele herkes telefonlarını kaldırsın atsın, çöpe gönderelim anlamına gelmez. Burada önemli olan şudur ki bu cihazlara bağımlı hale gelmeden teknolojinin nimetlerinden faydalanmaktır. Sosyal medya bağımlılığı aldı başını gidiyor, eski sohbetlerimiz kalmadı. Sosyal medya üzerinden sohbet ediyoruz. Eski haberleşmelerimiz kalmadı, sosyal medya üzerinden haberleşiyoruz. Sosyal medya dedikodu üreten mekanizmalar haline geldi" dedi.

 

ÖNEMLİ VE ZOR BİR KONUDA MÜCADELE VERİYORSUNUZ

 

Teknolojinin faydalı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, bunun bağımlı hale gelmemesi gerektiğini belirterek "Ceplerimizdeki akıllı telefonlar sayesinde kütüphaneleri, dünyayı cebimizde taşıyoruz ama bunu kullanmayıp kendimizi bağımlı hale getirirsek her 15 saniyede bir benimle ilgili bir şey gelmiş mi, benimle ilgili herhangi bir şey var mı diye devamlı bakarsak bağımlı hale gelmişiz demektir. Eğitimlerinizde pek çok şey öğrendiniz. Bunları size söylediler. Bunlarla nasıl mücadele edileceğini biliyorsunuz ama önce kendimizden başlayalım. Kendimizden başlayarak bu cihazlara bağımlı olmak yerine verimli kullanırsak, zannediyorum ki başkalarına da daha iyi örnek oluruz. Önemli ve zor bir konuda mücadele veriyorsunuz" dedi. Sözlerine devam eden Yıldırım, "Uyuşturucu konusunda bizim de çok fazla mücadelemiz oldu ama uyuşturucu ile mücadele çok kolay bir şey değildir. Toplumumuzun kanayan yarasıdır. Uyuşturucu ile mücadele denildiğinde hatırıma bir annenin feryadı geliyor. Evladımın bana annecim demesini çok özledim diyordu. Kendinizi onun yerine koyun. Bu çok önemli bir şeydir. Sevdiğiniz birisinin size şiddetle karşılık vermesinin ne demek olduğunu bir düşünün, bu ne kadar zor bir durumdur" diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Haber / Özge MERİÇ